Η Lady Καρτάσιαν, ο Συλλούρης και τα… πολυπόθητα εντάλματα… This is Cyprus;

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ώρες γύρω από το ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε σε βάρος γυναίκας, που φέρεται να διαχειρίζεται τρολ λογαριασμό, στον οποίο γράφει διάφορα σχόλια για την υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Από την μια, υπάρχουν αυτοί που θεωρούν πως η έκδοση εντάλματος έρευνας δείχνει κατάχρηση εξουσίας και προσπάθεια εκφοβισμού, παραβιάζοντας το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και της προσωπικής ζωής, ενώ από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν πως και η σάτιρα έχει τα όρια της.

Το ποια πλευρά έχει δίκαιο, είναι κάτι που μπορεί να αποφασίσει το Δικαστήριο, στο οποίο έχει δικαίωμα να προσφύγει η γυναίκα, ζητώντας την ακύρωση του εντάλματος.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, γύρω από την έκδοση του συγκεκριμένου εντάλματος, προκύπτουν εύλογα κάποια ερωτήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την εν λόγω υπόθεση αλλά με το γεγονός της αντιμετώπισης και της προσέγγισης.

Αναμφίβολα το 2020 αναδείχθηκε η χρονιά της… διαφθοράς, η οποία ήρθε να καταγραφεί με ήχο και εικόνα από το Al Jazeera, σε ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε την διαπλοκή και τον τρόπο δράσης μιας «εγκληματικής οργάνωσης», η οποία πλούτιζε σε βάρος ολόκληρου του κράτους, που στο τέλος ρεζιλεύτηκε διεθνώς. Μάλιστα, πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την διαπλοκή, είχε βουλευτής αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος (σ.σ ουδείς μπορεί να ξεχάσει) έκλεινε με νόημα το μάτι στον δήθεν επενδυτή, που ήθελε κυπριακό διαβατήριο.

Μετά τις αποκαλύψεις πέρασαν μέρες… Αρκετές μέρες… Και αφού πέρασαν μέρες, εκδόθηκαν, μετά από τόσες μέρες, εντάλματα έρευνας… Και δεν θα έλεγε κανείς πως ήταν και αιφνιδιαστικές, όπως στην περίπτωση της γυναίκας που φέρεται να διαχειρίζεται τον τρολ λογαριασμό, αφού οι πρωταγωνιστές τις περίμεναν… μέρες!

Συνεπώς, εύλογα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος γιατί στην υπόθεση των διαβατηρίων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, δεν δράσαμε άμεσα, εκδίδοντας εντάλματα έρευνας; Δεν υπήρχε ικανοποιητική μαρτυρία μετά το βίντεο; Δεν θεωρείται σημαντική υπόθεση;
 
Ερωτήματα, τροφή για σκέψη…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί