Σάββατο 20 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Η Lady Καρτάσιαν, ο Συλλούρης και τα… πολυπόθητα εντάλματα… This is Cyprus;

  28/12/2020 22:07
Η Lady Καρτάσιαν, ο Συλλούρης και τα… πολυπόθητα εντάλματα…  This is Cyprus;

Η Lady Καρτάσιαν, ο Συλλούρης και τα… πολυπόθητα εντάλματα… This is Cyprus;

  28/12/2020 22:07
Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ώρες γύρω από το ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε σε βάρος γυναίκας, που φέρεται να διαχειρίζεται τρολ λογαριασμό, στον οποίο γράφει διάφορα σχόλια για την υπουργό Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Από την μια, υπάρχουν αυτοί που θεωρούν πως η έκδοση εντάλματος έρευνας δείχνει κατάχρηση εξουσίας και προσπάθεια εκφοβισμού, παραβιάζοντας το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης και της προσωπικής ζωής, ενώ από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν πως και η σάτιρα έχει τα όρια της.

Το ποια πλευρά έχει δίκαιο, είναι κάτι που μπορεί να αποφασίσει το Δικαστήριο, στο οποίο έχει δικαίωμα να προσφύγει η γυναίκα, ζητώντας την ακύρωση του εντάλματος.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, γύρω από την έκδοση του συγκεκριμένου εντάλματος, προκύπτουν εύλογα κάποια ερωτήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την εν λόγω υπόθεση αλλά με το γεγονός της αντιμετώπισης και της προσέγγισης.

Αναμφίβολα το 2020 αναδείχθηκε η χρονιά της… διαφθοράς, η οποία ήρθε να καταγραφεί με ήχο και εικόνα από το Al Jazeera, σε ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε την διαπλοκή και τον τρόπο δράσης μιας «εγκληματικής οργάνωσης», η οποία πλούτιζε σε βάρος ολόκληρου του κράτους, που στο τέλος ρεζιλεύτηκε διεθνώς. Μάλιστα, πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την διαπλοκή, είχε βουλευτής αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος (σ.σ ουδείς μπορεί να ξεχάσει) έκλεινε με νόημα το μάτι στον δήθεν επενδυτή, που ήθελε κυπριακό διαβατήριο.

Μετά τις αποκαλύψεις πέρασαν μέρες… Αρκετές μέρες… Και αφού πέρασαν μέρες, εκδόθηκαν, μετά από τόσες μέρες, εντάλματα έρευνας… Και δεν θα έλεγε κανείς πως ήταν και αιφνιδιαστικές, όπως στην περίπτωση της γυναίκας που φέρεται να διαχειρίζεται τον τρολ λογαριασμό, αφού οι πρωταγωνιστές τις περίμεναν… μέρες!

Συνεπώς, εύλογα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος γιατί στην υπόθεση των διαβατηρίων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, δεν δράσαμε άμεσα, εκδίδοντας εντάλματα έρευνας; Δεν υπήρχε ικανοποιητική μαρτυρία μετά το βίντεο; Δεν θεωρείται σημαντική υπόθεση;
 
Ερωτήματα, τροφή για σκέψη…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας