Τα… άκουσε ο Άντρος από τους φυλακισμένους-Συμμερίστηκε τις αντιδράσεις, έτοιμος για στήριξη

Τα… έψαλλαν στον Άντρο Κυπριανού, οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, αναφορικά με τις προαναγγελίες για τροποποίηση νομοθεσιών σε σχέση με τους κατάδικους που έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα απεξάρτησης της Αγίας Σκέπης και για τα κριτήρια των αιτούντων για αποφυλάκιση Επ’ Αδεία (parole).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Εάν θα επιστρέφουν φυλακή οι χρήστες, η Αγία Σκέπη θα απέχει... Είναι ανήθικο»
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, επισκέφθηκε το Τμήμα Φυλακών ενόψει Χριστουγέννων, όπου παρέδωσε βιβλία και εγκυκλοπαίδειες στους κρατούμενους, εκφράζοντας την στήριξη του, τόσο στους ίδιους όσο και στην Διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος, αναφέροντας πως αναγνωρίζει και συγχαίρει τις αλλαγές και το έργο που επιτελείται, από το 2014.

Οι κρατούμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Κυπριανού κατά την ξενάγηση του, στον οποίο μετέφεραν την ευγνωμοσύνη τους στην Διεύθυνση των Φυλακών, ενώ του εξήγησαν και την σημαντικότητα των προγραμμάτων που υπάρχουν, καθώς μέσα από αυτά, έχουν αποκτήσει κίνητρα ώστε να εξελιχθούν ως άνθρωποι, με σκοπό να ετοιμαστούν για την επανένταξη τους στην κοινωνία, κερδίζοντας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.   

Εξού, και οι κρατούμενοι, εξέφρασαν την έντονη αντίδραση τους στις προαναγγελίες για αλλαγές στο πρόγραμμα ένταξης στην Αγία Σκέπη και στα κριτήρια για τις αιτήσεις στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεως Επ’ Αδεία, ενώ δεν έκρυψαν την ενόχληση τους στους χαρακτηρισμούς, από την Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία μίλησε για «εγκληματίες».

Οι φυλακισμένοι, κάλεσαν τον Άντρο Κυπριανού όπως καταψηφίσει οποιαδήποτε τροποποίηση της νομοθεσίας «που θα οδηγήσει στην άνιση μεταχείριση των φυλακισμένων και στις παλιές κακές εποχές», τονίζοντας πως οι προαναγγελθέντες αλλαγές, γκρεμίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται και δημιουργούν κρατούμενους δύο ταχυτήτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα τους...Δεν θα δεχθούμε διακρίσεις»

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα σταθεί δίπλα στους φυλακισμένους, τονίζοντας πως «έχουν δημιουργηθεί τέτοια δεδομένα, ώστε με την αποφυλάκισή τους οι φυλακισμένοι να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία».

«Είναι η πρώτη επίσκεψη που έχω κάνει και έχω εντυπωσιαστεί από την προσπάθεια που καταβάλλει η Διεύθυνση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανθρώπινο περιβάλλον, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη διαβίωση των φυλακισμένων. Έχω ακούσει τους κρατούμενους, οι οποίοι μου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους. Τους έχει ενοχλήσει αφάνταστα το γεγονός ότι η υπουργός Δικαιοσύνης έχει προχωρήσει σε διάφορες εξαγγελίες, τις οποίες θεωρούν πολύ προσβλητικές. Σε ότι μας αφορά, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι φυλακές πρέπει να λειτουργούν, ως σωφρονιστικά ιδρύματα, τα οποία βοηθούν τον κόσμο να ξεπεράσει τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε, είτε χαρακτήρα, είτε συμπεριφοράς. Θεωρώ ότι για να έχουν ένα κίνητρο να περάσουν από τη διαδικασία της εξυγίανσης και να επανενταχθούν χρήσιμοι στην κοινωνία, χρειάζεται αυτά τα οποία σήμερα απολαμβάνουν, όχι να μειωθούν, αλλά να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Έχουμε συζητήσει με την Διευθύντρια των φυλακών. Επεξεργάζονται σειρά προτάσεων και εμείς θα τις δούμε με ιδιαίτερη προσοχή, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο Άντρος Κυπριανού συνεχάρη τη Διεύθυνση, δηλώνοντας πως στο ΑΚΕΛ θα είναι στο πλευρό των φυλακών, ενώ από την πλευρά της, η Διευθύντρια των Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για τη στήριξη, υποδεικνύοντας την ίδια ώρα, πως «ο σκοπός είναι κοινός και αυτός είναι ο σωφρονισμός και η ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία».
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα