Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εντόπισαν και δεύτερη γιάφκα με χιλιάδες εκρηκτικά-Από ανάκριση οι τέσσερις

  18/12/2020 20:27
Εντόπισαν και δεύτερη γιάφκα με χιλιάδες εκρηκτικά-Από ανάκριση οι τέσσερις

Εντόπισαν και δεύτερη γιάφκα με χιλιάδες εκρηκτικά-Από ανάκριση οι τέσσερις

  18/12/2020 20:27
Μεγαλύτερη είναι η ποσότητα βεγγαλικών που εντοπίστηκαν στα υποστατικά, όπου προηγουμένως είχαν βρεθεί 300 κιλά εκρηκτικών και 35 κιλά κάνναβης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς την έστησε η ΥΚΑΝ στους τέσσερις για τα 35 κιλά ναρκωτικά-Γνωστοί στις Αρχές

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό των πρώτων ποσοτήτων και των τεσσάρων συλλήψεων, τα μέλη της ΥΚΑΝ οδηγήθηκαν και σε δεύτερη αποθήκη, όπου εντόπισαν περισσότερες ποσότητες βεγγαλικών.
 
Συγκεκριμένα, στη δεύτερη αποθήκη εντοπίστηκαν 24.900 κροτίδες και περίπου 5.000 εκτοξευόμενα πυροτεχνήματα, βάσεις δηλαδή που εκτοξεύουν πολλαπλά βεγγαλικά, από 8 μέχρι 150 η κάθε μία.
 
Αφού παραλήφθηκαν, τα βεγγαλικά μεταφέρθηκαν για φύλαξη σε ασφαλή χώρο, που υπέδειξαν οι πυροτεχνουργοί.
 
Πώς την έστησε στους τέσσερις συλληφθέντες η ΥΚΑΝ
Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών, η επιχείρηση στήθηκε όταν μετά από πληροφορία, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν σε αποθήκες τα παράνομα υλικά, τα οποία έφτασαν στη Λεμεσό από το εξωτερικό.
 
«Από τα τέλη Νοεμβρίου είχαν φτάσει πληροφορίες στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στην ΥΚΑΝ σε σχέση με εμπορεία ναρκωτικών αλλά και εισαγωγή και διάθεση στο κοινό βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Αυτές οι πληροφορίες αναλύθηκαν, έγινε σχεδιασμός επιχείρησης και για κάποιο χρονικό διάστημα πρόσωπα και υποστατικά τέθηκαν υπό παρακολούθηση σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουμε κατά πόσον ευσταθούσε η πληροφορία».
 
Ως εκ τούτου, λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής, το παράνομο φορτίο, φορτώθηκε σε βαν, το οποίο καταδιώχθηκε από την Αστυνομία.
 
«Στο στάδιο της εφόδου και της αυτόφωρης σύλληψης του οδηγού που επιχείρησε να παραλάβει τα ναρκωτικά και τα βεγγαλικά, ένας εκ των υπόπτων ανακόπηκε επιχείρησε να διαφύγει, έγινε καταδίωξη και ρίψη πυροβολισμών εναντίον των ελαστικών του σε μια προσπάθεια να ακινητοποιηθεί όπου καταφέραμε να συλληφθεί στην περιοχή του φράκτη των Πολεμιδιών», είχε αναφέρει ο κ. Κατσουνωτός.
 
Σε ότι αφορά στους τέσσερις υπόπτους θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για να ζητηθεί η προσωποκράτησή τους στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης. 
 
«Ένα πρόσθετο στοιχείο είναι ότι και για τους 4 υπόπτους έχουμε πρόθεση να προβούμε και σε οικονομική έρευνα σε σχέση και με τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αλλά και βεγγαλικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους», είχε υπογραμμίσει ο διοικητής της ΥΚΑΝ.
 
Καταλήγοντας, είχε σημειώσει ότι, «βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της διερεύνησης, υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς και μεθοδικής διερεύνησης. Από πλευράς Αστυνομίας θεωρούμε ότι η επιχείρηση σήμερα είχε διπλό πλήγμα. Αφενός την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και από την άλλη την παράνομη εισαγωγή και διάθεση στο κοινό βεγγαλικών πυροτεχνημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση τόσο μεγάλων ποσοτήτων πυροτεχνημάτων που περιέχουν εκρηκτική ύλη εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Μέσα από αυτή την επιχείρηση έχουμε επιφέρει ένα καίριο πλήγμα» .
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας