Δευτέρα 18 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ταρακουνήθηκε η Κύπρος από σεισμό στην Τουρκία-Αισθητός στην ανατολική Μεσόγειο

  05/12/2020 14:55
Ταρακουνήθηκε η Κύπρος από σεισμό στην Τουρκία-Αισθητός στην ανατολική Μεσόγειο

Ταρακουνήθηκε η Κύπρος από σεισμό στην Τουρκία-Αισθητός στην ανατολική Μεσόγειο

  05/12/2020 14:55
Αισθητός σεισμός ταρακούνησε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι, ολόκληρη την Κύπρο. 
 
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε δυτικά της Τουρκίας και ήταν ύψους 5.4 ρίχτερ, 61χλμ νότια της πόλης Αλάνια, ενώ το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ανέφερε πως ο ίδιος σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 130 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 50 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, εκτός από την Κύπρο, ο σεισμός έγινε αισθητός, σε Ισραήλ, Λίβανο και Συρία.

Σημειώνεται πως κάποιοι εκ των σεισμολόγων του τμήματος βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό αφού ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ωστόσο όπως διαβεβαίωσε ο κ Χατζηγεωργίου θα επιστρατευτεί άλλος σεισμολόγος.
 
Σε ανακοίνωση του Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι «το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 14:44 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους M=5,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».
 
Όπως αναφέρεται, ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 130 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 50 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο.
 
«Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας