Εξομοιώνεται η άδεια ασθενείας των ειδικών αστυνομικών με απόφαση της Βουλής

Ομόφωνα με 42 ψήφους υπέρ, η Ολομέλεια της Βουλής τροποποίησε κανονισμούς για εξομοίωση της άδειας ασθενείας την οποία δικαιούνται οι ειδικοί αστυνομικοί με την άδεια ασθενείας που δικαιούνται τα υπόλοιπα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου. Η τροποποίηση αυτή έχει αναδρομική ισχύ από την 1η  Ιανουαρίου 2018.
 
Ειδικότερα, γίνεται αύξηση της άδειας ασθενείας των ειδικών αστυνομικών, έτσι ώστε η εν λόγω άδεια από είκοσι μία  ημέρες με πλήρεις απολαβές και, κατόπιν σύστασης ειδικού ιατροσυμβουλίου, σαράντα δύο ημέρες παράταση αυτής με πλήρεις απολαβές και ενενήντα ημέρες περαιτέρω παράταση χωρίς απολαβές να αυξηθεί σε σαράντα δύο  ημέρες με πλήρεις απολαβές και, κατόπιν σύστασης ειδικού ιατροσυμβουλίου, σε έξι μήνες παράταση της υπό αναφορά άδειας ασθενείας με πλήρεις απολαβές και έξι μήνες περαιτέρω παράταση κατά την οποία θα καταβάλλεται σε αυτούς το ήμισυ των απολαβών τους.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι μια ακόμα διαχρονική στρέβλωση που αφορά τους ειδικούς αστυνομικούς παίρνει σήμερα τέλος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν αι άλλες στρεβλώσεις που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, ώστε να υπάρξει πλήρης εξομοίωση όλων των μελών του αστυνομικού σώματος. Σημείωσε παράλληλα ότι οι ειδικοί αστυνομικοί καταβάλουν διπλάσιες εισφορές κοινωνικών ασφαλίσεων σε σχέση με τους συναδέλφους τους και ότι θα συνεχίσουν με την προσπάθεια για πλήρη εκσυγχρονισμό.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς εξέφρασε την ευαρέσκειά του και την τροποποίηση και έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που επιτελούν κοινωνικό έργο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στα όσα έζησαν στη Λεμεσό τις τελευταίες ημέρες. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, ανέφερε ότι όπως αυτή την περίπτωση υπάρχουν και πολλές άλλες που οφείλει η εκτελεστική εξουσία να επανεξετάσει, αφού δημιουργείται άνιση μεταχείριση. Ανέφερε παράλληλα ότι στηρίζουν τους ειδικούς αστυνομικούς και το έργο της Αστυνομίας, που είναι ίσως από τις πιο αδικημένες ομάδες επαγγελματικών όσον αφορά τις αμοιβές και τις ώρες εργασίας τους.
 
Ο βουλευτής της της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι η ψήφιση επιτάσσεται και από την αρχή της ισότητας όπως προβλέπεται από το σύνταγμα κάτι που πρέπει να ισχύσει στα σώματα ασφαλείας. Σημείωσε παράλληλα ότι εκκρεμούν και άλλα νομοσχέδια για πλήρη εξίσωση.
 
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι αίρεται μια αδικία στο αστυνομικό σώμα και γίνεται ένα βήμα προς το κανονικό και σύγχρονο κράτος δικαίου. Παράλληλα είπε ότι αναμένει η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να προχωρήσουν με νομοσχέδια που θα εξισώνουν τις διάφορες κατηγορίες εκπαιδευτικών.
 
Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι διορθώνεται μια μεγάλη ανισότητα που αφορά τους ειδικούς αστυνομικούς, η οποία δεν είναι η μοναδική και σημείωσε ότι οι ειδικοί αστυνομικοί δεν θα έπρεπε να καταβάλουν μόνοι τους τις κοινωνικές ασφαλίσεις τους.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields