Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Χειροπέδες σε 47χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών

  03/12/2020 10:28
Χειροπέδες σε 47χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Χειροπέδες σε 47χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών

  03/12/2020 10:28

Στη σύλληψη ενός προσώπου προχώρησαν οι Αρχές, ο οποίος ήταν μεταξύ των μεταναστών που αφίχθηκαν χθες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, εντούτοις η Αστυνομία ερευνά κατά πόσον διέπραξε το αδίκημα υποβοήθησης υπηκόου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, όπως της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος επέβαινε στο πλοιάριο που εντοπίστηκε χθες ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο μαζί με άλλους 37 ανθρώπους, δύο ασυνόδευτα παιδιά, πέντε γυναίκες, δεκαεπτά άνδρες και δεκατέσσερα παιδιά, όλοι συριακής καταγωγής. 

Ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας, τα στοιχεία του άντρα εντοπίστηκαν στον κατάλογο stop list, ως απαγορευμένου μετανάστη, καθότι, απελάθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, βάσει διαταγμάτων κράτησης και απέλασης, το 2010.

Το πλοιάριο με τους μετανάστες εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή, εννέα ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, θέτοντας τη Λιμενική Αστυνομία σε κινητοποίηση.

Αργότερα το απόγευμα ενεργοποιήθηκε σχέδιο δράσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι κυπριακές αρχές προσπάθησαν να αποτρέψουν την αποβίβαση των μεταναστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελικά, το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας, ενώ τα 38 πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κοφίνου, όπου και τέθηκαν σε καθεστώς καραντίνας στο πλαίσιο πρόληψης διασποράς της νόσου Covid-19.

Ο άντρας που συνέλαβαν οι αρχές παραμένει υπό κράτηση και θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης υπηκόου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες διακίνησής του καθώς και κατά πόσο προκύπτει η τέλεση αδικημάτων.


Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας