Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πάνω από δέκα οι καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών σε δύο εβδομάδες

  02/12/2020 15:57
Πάνω από δέκα οι καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών σε δύο εβδομάδες

Πάνω από δέκα οι καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών σε δύο εβδομάδες

  02/12/2020 15:57
Συνολικά 16 υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
 
Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο διάστημα από 17 Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα, 2 Δεκεμβρίου, συνολικά 16 οδηγοί οχημάτων, ηλικίας από 20 μέχρι και 41 ετών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.
 
Δύο από τους οδηγούς, άνδρας ηλικίας 40 χρόνων και γυναίκα 41 χρόνων, όπως επίσης διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου που υποβλήθηκαν, οδηγούσαν τα οχήματα τους χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης και χωρίς άδεια κυκλοφορίας για το όχημά τους, ενώ ταυτόχρονα η 41χρονη εντοπίστηκε θετική και σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, με ένδειξη 45μg% αντί για 22μg%, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.
 
Σε άλλη περίπτωση, 25χρονος ο οποίος εντοπίστηκε θετικός σε ναρκοτεστ, είχε προηγουμένως, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβιάσει κόκκινο φανάρι τροχαίας.
 
Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και η αλκοόλη, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.
 
Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και διαρκή ενημέρωση του κοινού, επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας