Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε τρία άτομα για παγίδευση πουλιών

  01/12/2020 14:54
Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε τρία άτομα για παγίδευση πουλιών

Πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε τρία άτομα για παγίδευση πουλιών

  01/12/2020 14:54
Εξώδικα πρόστιμα, που ανέρχονται συνολικά στα €11.660, επιβλήθηκαν σε τρία άτομα, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε τοποθεσία παράνομη παγίδευσης πουλιών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου αναφέρει πως η επιχείρηση διενεργήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου στην επαρχία Λάρνακας, μετά από καταγγελίες που έλαβε η Αστυνομία από τον ίδιο και τον οργανισμό CABS (Committee Against Bird Slaughter).

Κατά την επιχείρηση, αναφέρει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις κατοικίες των προσώπων αυτών, από τις οποίες κατασχέθηκαν πέντε δίχτυα, πέντε ηχομιμητικές συσκευές, καθώς και 366 νεκρά πουλιά, όλα προστατευόμενα είδη.

Εξάλλου, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος αναφέρει πως η αστυνομική επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα των πολλαπλών πιέσεων που άσκησε ο Πτηνολογικός και ο CABS προς τις αρχές, μετά και από τη συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού από την παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή, το οποίο παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές.  

Τέλος καλωσορίζει τη συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς και τα υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν και ζητούν τη συνέχιση της δράσης τόσο σε αυτή την τοποθεσία όσο και σε άλλες, όπου γίνεται παγίδευση πουλιών σε μεγάλη κλίμακα.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας