Δεν απάντησαν στις κατηγορίες οι δύο για το φόνο της Ιρίνα-Αναβολή στη δίκη

Δεν απάντησαν σήμερα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δυο Λιθουανοί, 29 και 24 χρόνων, για την υπόθεση δολοφονίας της 36χρονης, Iryna Hurskaya, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου στην οικία της, στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού. Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 19 Ιανουαρίου 2021.
 
Οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, όπου δόθηκαν οδηγίες να ετοιμαστεί κοινωνικοοικονομική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, σε σχέση με το αίτημα τους για νομική αρωγή, ενώ οι δικηγόροι που θα αναλάβουν την υπεράσπιση τους ζήτησαν να μελετήσουν πρώτα τον ανακριτικό φάκελο.
 
Ως εκ τούτου η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 19 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία μέχρι την οποίαν οι δυο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπόδικοι στις κεντρικές φυλακές.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος, που διατηρούσε για κάποιο διάστημα δεσμό με το θύμα, παραδέχθηκε κατά την ανάκριση του ότι στραγγάλισε την 36χρονη, τις πρωινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου, στην προσπάθεια του να τη ληστέψει, δηλώνοντας εθισμένος στον τζόγο.
 
Ο δε 24χρονος, που ανέμενε το συνεργό του στο σαλόνι, εγκατέλειψε τη σκηνή όταν διαπίστωσε ότι στο σπίτι βρισκόταν ο 15χρονος γιος του θύματος, ο οποίος αντιλήφθηκε το θάνατο της μητέρας του το πρωινό της επόμενης μέρας. Τα δυο άλλα της παιδιά, 3 και 6 χρόνων, απουσίαζαν από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς θα περνούσαν το Σαββατοκύριακο μαζί με τον πρώην σύζυγο της.
 
Για τέσσερις μέρες καταζητείτο ο 29χρονος, ο οποίος καταδιώχθηκε και συνελήφθη, μετά από πληροφορία πολίτη, στην περιοχή Αμαθούντας, ενώ ακολούθησε η σύλληψη και του 24χρονου.
 
Οι δυο αντιμετωπίζουν εννέα κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας και διάρρηξης, της συνωμοσίας προς διάπραξη των κακουργημάτων και της κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί