Απαντά στις επικρίσεις η Αστυνομία με φόντο τη διαμαρτυρία των «Antifa»

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για τις συλλήψεις δύο προσώπων που υποκινούσαν διαμαρτυρία κατά παράβαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δίνει η Αστυνομία
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «σε μια περίοδο όπου η Κυπριακή κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της από την πανδημία, η Αστυνομία και οι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες οφείλουν να προστατεύσουν τον πληθυσμό της Κύπρου, εφαρμόζοντας πιστά τις ισχύουσες νομοθεσίες και τα διατάγματα του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου».
 
Σημειώνει επίσης πως «τον τελευταίο καιρό ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων συνανθρώπων μας στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και ο αριθμός των νεκρών συμπολιτών μας από τη νόσο COVID 19, αυξάνεται συνεχώς σε ανησυχητικό βαθμό».
 
Σε απάντηση σημερινών ανακοινώσεων κομμάτων και άλλων οργανώσεων, συνεχίζει η ανακοίνωση, «για υπερβάλλοντα ζήλο από μέρους της Αστυνομίας, που αφορούσε τις χθεσινές συλλήψεις δύο πολιτών, αναφέρεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία προβαίνει σε συλλήψεις για παράβαση των Κανονισμών του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου».
 
Όπως επισημαίνει η Αστυνομία, «οι δύο συλληφθέντες, δεν εξέφραζαν απλά άποψη, όπως αναφέρεται σε ανακοινώσεις εκπροσώπων κομμάτων, αλλά υποκινούσαν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα  σχετικά διατάγματα. Τα δύο πρόσωπα είχαν συλληφθεί, αφού εναντίον τους εξασφαλίστηκε μαρτυρία, ότι ενέχονταν στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Το  Δικαστήριο ικανοποιήθηκε δεόντως και εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης».
 
Σημειώνει εξάλλου ότι «ως Αστυνομία, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, καλούμαστε με τις άλλες υπηρεσίες να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία, εφαρμόζοντας τις ισχύουσες νομοθεσίες και τα διατάγματα.  Έχουμε όλοι υποχρέωση να γνωρίζουμε τις συνέπειες των πράξεων ή παραλείψεων μας, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στη διασπορά και μετάδοση του ιού COVID 19  στον γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες».
 
Καταλήγοντας η Αστυνομία λέει πως «η πλήρης υπευθυνότητα και η επιμελής τήρηση των αναγκαίων μέτρων, αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αλλά και απόλυτη τήρηση των διαταγμάτων από όλους μας, είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη και στο καθήκον αυτό, δηλαδή την συνδρομή της στην επιτήρηση και εφαρμογή των σχετικών διαταγμάτων, για περιορισμό της διάδοσης του ιού και διασφάλιση της Δημόσιας υγείας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου