Τρίτη 20 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντά στις επικρίσεις η Αστυνομία με φόντο τη διαμαρτυρία των «Antifa»

  29/11/2020 17:55
Απαντά στις επικρίσεις η Αστυνομία με φόντο τη διαμαρτυρία των «Antifa»

Απαντά στις επικρίσεις η Αστυνομία με φόντο τη διαμαρτυρία των «Antifa»

  29/11/2020 17:55
Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για τις συλλήψεις δύο προσώπων που υποκινούσαν διαμαρτυρία κατά παράβαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δίνει η Αστυνομία
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «σε μια περίοδο όπου η Κυπριακή κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της από την πανδημία, η Αστυνομία και οι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες οφείλουν να προστατεύσουν τον πληθυσμό της Κύπρου, εφαρμόζοντας πιστά τις ισχύουσες νομοθεσίες και τα διατάγματα του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου».
 
Σημειώνει επίσης πως «τον τελευταίο καιρό ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων, των νοσηλευόμενων συνανθρώπων μας στα νοσοκομεία, καθώς επίσης και ο αριθμός των νεκρών συμπολιτών μας από τη νόσο COVID 19, αυξάνεται συνεχώς σε ανησυχητικό βαθμό».
 
Σε απάντηση σημερινών ανακοινώσεων κομμάτων και άλλων οργανώσεων, συνεχίζει η ανακοίνωση, «για υπερβάλλοντα ζήλο από μέρους της Αστυνομίας, που αφορούσε τις χθεσινές συλλήψεις δύο πολιτών, αναφέρεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία προβαίνει σε συλλήψεις για παράβαση των Κανονισμών του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου».
 
Όπως επισημαίνει η Αστυνομία, «οι δύο συλληφθέντες, δεν εξέφραζαν απλά άποψη, όπως αναφέρεται σε ανακοινώσεις εκπροσώπων κομμάτων, αλλά υποκινούσαν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα  σχετικά διατάγματα. Τα δύο πρόσωπα είχαν συλληφθεί, αφού εναντίον τους εξασφαλίστηκε μαρτυρία, ότι ενέχονταν στη διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Το  Δικαστήριο ικανοποιήθηκε δεόντως και εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης».
 
Σημειώνει εξάλλου ότι «ως Αστυνομία, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, καλούμαστε με τις άλλες υπηρεσίες να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία, εφαρμόζοντας τις ισχύουσες νομοθεσίες και τα διατάγματα.  Έχουμε όλοι υποχρέωση να γνωρίζουμε τις συνέπειες των πράξεων ή παραλείψεων μας, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στη διασπορά και μετάδοση του ιού COVID 19  στον γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες».
 
Καταλήγοντας η Αστυνομία λέει πως «η πλήρης υπευθυνότητα και η επιμελής τήρηση των αναγκαίων μέτρων, αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αλλά και απόλυτη τήρηση των διαταγμάτων από όλους μας, είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη και στο καθήκον αυτό, δηλαδή την συνδρομή της στην επιτήρηση και εφαρμογή των σχετικών διαταγμάτων, για περιορισμό της διάδοσης του ιού και διασφάλιση της Δημόσιας υγείας».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας