Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παραδίδεται στο Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα με τις ευθύνες για το θάνατο του Στυλιανού

  28/11/2020 11:15
Παραδίδεται στο Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα με τις ευθύνες για το θάνατο του Στυλιανού

Παραδίδεται στο Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα με τις ευθύνες για το θάνατο του Στυλιανού

  28/11/2020 11:15
Στο Γενικό Εισαγγελέα αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το πόρισμα με τις ευθύνες για το θάνατο του 15χρονου Στυλιανού.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως έχουν γίνει οι διευθετήσεις και το πόρισμα των Ποινικών Ανακριτών για την υπόθεση του ανήλικου Στυλιανού θα παραδοθεί στο γραφείο του, την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα χρόνο μετά ακόμη διερευνούν και ψάχνουν ευθύνες για τον χαμό του Στυλιανού

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, σε ανακοίνωση της για το πόρισμα, ανέφερε ότι «τα πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα ευρήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 27, Νοεμβρίου, 2019 με την υποβολή της έκθεσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη αξιολογούνται από του ποινικούς ανακριτές που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας διόρισε για την διερεύνηση ποινικών αδικημάτων έναντι όλων των εμπλεκομένων προσώπων.
 
Σημείωσε ότι ένα ακριβώς χρόνο μετά και ακόμη να αναγνωριστεί αν η παράλειψη υποχρέωσης για ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα για περιστατικό βίας ανηλίκου μέσα σε τρείς μέρες από την ημέρα που αυτό έλαβε χώρα, σύμφωνα με τους κανονισμούς, δεν έγινε ποτέ προηγουμένως, παρά μόνο μετά τον θάνατο του, εννέα μήνες αργότερα.
 
«Ένα ακριβώς χρόνο μετά και οι διαπιστώσεις του Αρχηγού Αστυνομίας για την εκ πρώτης όψεως παραβίαση των αστυνομικών διατάξεων που επέβαλλαν την υποχρέωση ενημέρωσης του Γραφείου Βίας στην Οικογένεια από τους αστυνομικούς πρώτης γραμμής ακόμη παραμένει υπό διερεύνηση, ενόψει της αναμονής του πορίσματος των ποινικών ανακριτών...», αναφέρει
 
Ένα χρόνο μετά και ακόμη, προσθέτει, είναι σε αναστολή κάθε πειθαρχική διαδικασία, ενόψει της αναμονής του πορίσματος των ποινικών ανακριτών σε ΥΚΕ και Αστυνομία.
 
Η ενδελεχής έρευνα που διενεργήθηκε από το Γραφείο μου, αναφέρει η κ. Λοττίδη, κατέδειξε σημαντικές ελλείψεις στους χειρισμούς των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, και συγκεκριμένα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και της Αστυνομίας, αναφορικά με την ελλιπή αναγνώριση από τους λειτουργούς πρώτης γραμμής της σοβαρότητας των καταγγελιών, που άγγιξαν τελικά την απουσία εκτίμησης κινδύνου στην όλη υπόθεση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας