Γυναίκα θετική στον κορωνοϊό έσπασε την καραντίνα και κυκλοφορούσε ανενόχλητη

Λίγες ώρες πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση, για αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού και κάποιοι φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης. Άτομο θετικό στον κορωνοϊό παραβίασε την καραντίνα και κυκλοφορούσε.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για γυναίκα στην Αμμόχωστο, η οποία ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στο σπίτι της, μετά τη διάγνωσή της με κορωνοϊό, αποφάσισε να αψηφήσει τις οδηγίες των ειδικών, να σπάσει την καραντίνα και να κυκλοφορεί. Την γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και αναμένεται εναντίον της να δημιουργηθεί ποινικός φάκελος και να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Εξάλλου, η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ελέγχων για τήρηση των διαταγμάτων της Κυβέρνησης, εντόπισε δεκαεπτά άτομα σε σπίτι στην Πάφο, παραβιάζοντας το μέτρο για τις συναθροίσεις, βάσει του οποίου μόνο δέκα άτομα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα σε μία οικία. Δώδεκα εξ αυτών, αποφάσισαν να το ρίξουν και στα χαρτιά. Η Αστυνομία προέβη στην καταγγελία του ιδιοκτήτη του υποστατικού, αλλά και των «καλεσμένων» του.
 
Συνολικά, η Αστυνομία έχει προβεί σε 59 καταγγελίες ατόμων και τεσσάρων υποστατικών, σε όλη την Κύπρο για παραβίαση των διαταγμάτων. Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία έχουν πραγματοποιηθεί 372 έλεγχοι και έχουν καταγγελθεί 10 άτομα, στη Λεμεσό έχουν πραγματοποιηθεί 445 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 11 άτομα και στη Λάρνακα έχουν πραγματοποιηθεί 547 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 14 άτομα.
 
Στην Πάφο έχουν πραγματοποιηθεί 721 έλεγχοι και προέκυψε ακόμη μία καταγγελία υποστατικού, στο οποίο δεν υπήρχαν σημάνσεις και συνολικά 21 καταγγελίες ατόμων, στην Αμμόχωστο έχουν πραγματοποιηθεί 393 έλεγχοι και προέκυψαν 2 καταγγελίες υποστατικών, που δεν υπήρχαν σωστές σημάνσεις και ακόμη μία καταγγελία πολίτη και στη Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 41 έλεγχοι και προέκυψε μία καταγγελία. Η Λιμενική προέβη σε 28 ελέγχους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»