Σάββατο 23 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οργή Σαββίδη για τη νέα έκθεση Οδυσσέα-Προαναγγελία και στο βάθος... Ανώτατο

  27/11/2020 19:52
Οργή Σαββίδη για τη νέα έκθεση Οδυσσέα-Προαναγγελία και στο βάθος... Ανώτατο

Οργή Σαββίδη για τη νέα έκθεση Οδυσσέα-Προαναγγελία και στο βάθος... Ανώτατο

  27/11/2020 19:52
Βγήκε μπροστά ο Γενικός Εισαγγελέας μετά την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που αφορά τον έλεγχο του για τις πολιτογραφήσεις, μη κρύβοντας τη δυσφορία του στις ενέργειες του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με τον οποίο ήρθε σε ρήξη και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του, καλώντας τον μάλιστα σε τάξη.

Ωστόσο, Γιώργος Σαββίδης και Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση μετά τη δημόσια αντιπαράθεση τους και με κοινό ανακοινωθέν αποφάσισαν να  βάλουν νερό στο κρασί τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο στόχαστρο Οδυσσέα οι επενδυτές του καζίνο-Βλέπει κατάχρηση εξουσίας από Υπουργικό

Σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής αγνόησε τις συστάσεις του και υπερέβη τις συνταγματικές του εξουσίες. Μάλιστα προειδοποιεί πως θα ενεργήσει στα πλαίσια των δικών του συνταγματικών εξουσιών, αφήνοντας στην ουσία όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά χωρίς να αποκλείεται μάλιστα την προσφυγή του στο Ανώτατο. 
 
Όπως αναφέρει στη δήλωση του ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, «κατ’ επανάληψη δήλωσε, θεωρεί ότι η οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση που αφορά ζητήματα που εμπίπτουν στην ευρεία δικαιοδοσία της Ερευνητικής Επιτροπής για μελέτη των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά αντίθετα το παραβλάπτει και ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πλήρη αξιοποίηση του Πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής».
 
Παράλληλα προσθέτει πως «Με τη λήψη του προσχεδίου της Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας με δυο επιστολές, ημερ. 26.11.2020 και 27.11.2020, επέδειξαν στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας εμπεριστατωμένα τους κινδύνους που ελλοχεύουν και τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από τη δημοσιοποίηση της Ειδικής Έκθεσης με ειδική αναφορά σε σειρά σοβαρών νομικών και διαδικαστικών ζητημάτων, στα οποία κρίνεται σκόπιμο να μην γίνει δημόσια αναφορά στο παρόν στάδιο διαρκούσης της έρευνας της Ερευνητικής Επιτροπής.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει ότι «ταυτόχρονα, έγινε παρότρυνση στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας να καταθέσει τα όποια στοιχεία έχει στη διάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή ως τη μονή οδό που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Για ακόμη μια φορά ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας επέλεξε να αγνοήσει τις συστάσεις αυτές και να προχωρήσει με τον τρόπο που ο ίδιος έκρινε σκόπιμο. Σημειώνεται ότι ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι το περιεχόμενο της Έκθεσής του υπερέβαινε τις συνταγματικές του εξουσίες. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας θα ενεργήσει μέσα στα πλαίσια των δικών του συνταγματικών εξουσιών με μοναδικό γνώμονα τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας