180 καταγγελίες και 29 συλλήψεις για βία στην οικογένεια

Το κλιμάκιο διερεύνησης υποθέσεων και καταγγελιών Βίας στην Οικογένεια το οποίο από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργεί πιλοτικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού δέχθηκε 84 καταγγελίες κατά το μήνα Σεπτέμβριο και 96 το μήνα Οκτώβριο και προχώρησε μέχρι σήμερα σε 13 και 16 συλλήψεις αντίστοιχα. Πολύ πρόσφατα, δημιουργήθηκε ακόμη ένα κλιμάκιο στην επαρχία Λευκωσίας, αποτελούμενο από 11 επαγγελματίες.

Αυτό αναφέρει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, σε μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το θέμα της έμφυλης και ενδοικογενειακής βίας, καθώς και η ενσωμάτωση σε νομοθεσίες, όλων των προνοιών της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές της.

Η Υπουργός υπενθυμίζει ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργεί πιλοτικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού το συγκεκριμένο κλιμάκιο με 10 Αστυνομικούς, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα αυτό, προκειμένου να  είναι σε θέση ν’ ανταποκρίνονται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στη διερεύνηση υποθέσεων βίας.

Αναφέρει επίσης ότι πρόσφατα έγινε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων για άμεση επεξεργασία του υφιστάμενου νομοσχεδίου για ποινικοποίηση της βίας σε βάρος γυναικών και κοριτσιών, με στόχο την όσο το δυνατό ταχύτερη προώθησή του για ψήφιση και προσθέτει πως το Υπουργείο συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για δημιουργία του πρωτοποριακού «Σπιτιού για τη Γυναίκα», ενός πολυθεματικού κέντρου στήριξης και ενδυνάμωσης των κακοποιημένων γυναικών, από όλες τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

"Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε, στον μέγιστο βαθμό, τα φαινόμενα της έμφυλης βίας. Ο αγώνας και οι δράσεις μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παραδειγματική τιμωρία των δραστών, αλλά κυρίως στην ενίσχυση της φωνής των θυμάτων και στην επίμονη, σταθερή και συνεχή στήριξη, προστασία και ενδυνάμωσή τους", αναφέρει.

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα