Έπεσε ο πέλεκυς σε 43χρονη που προσπάθησε να σκοτώσει την πεθερά της στη Έγκωμη

Έπεσε ο πέλεκυς στην 43χρονη στη που αποπειράθηκε να σκοτώσει την 72χρονη πεθερά της, τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Λευκωσία, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να της επιβάλλει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

Κατόπιν δική της παραδοχής, η κατηγορούμενη βρέθηκε ένοχη στα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της βαριάς σωματικής βλάβης και της εισόδου σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη αδικήματος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η 43χρονη, την 4η Σεπτεμβρίου, εισήλθε στην οικία της πεθεράς της στην Έγκωμη, την οποία χτύπησε και αποπειράθηκε να την σκοτώσει.

Η κατηγορούμενη διέμενε σε υποστατικό πίσω από την οικία της 72χρονης, μαζί με το γιο του θύματος, με τον οποία διατηρούσε δεσμό από το 2016.

Κατά τον Αύγουστο του 2019, οι δύο τους είχαν χωρίσει λόγω διαφωνιών και εντάσεων που δημιουργούνταν και τις οποίες η κατηγορούμενη, σύμφωνα με την δική της αντίληψη, απέδιδε στην πεθερά της. Ενόψει του χωρισμού τους, η κατηγορούμενη αποχώρησε από το υποστατικό που διέμενε με το γιο της 72χρονης και εγκαταστάθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, πλησίον της οικίας της 72χρονης.

Το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου, η 43χρονη εισήλθε αυτοβούλως και παρανόμως στην οικία της 72χρονης, την οποία συνάντησε στην κουζίνα. Κατά την συνάντηση τους, η κατηγορούμενη ζήτησε τσιγάρο από την 72χρονη, με την ίδια να της αναφέρει πως το πακέτο με τα τσιγάρα βρισκόταν στο σαλόνι.

Ελάχιστο χρόνο αργότερα και αφού η κατηγορούμενη μετέβη στο σαλόνι, η 72χρονη μετέβη και η ίδια στο σαλόνι, όπου είδε την 43χρονη να κλαίει. Τότε, η 72χρονο κάθισε στον καναπέ δίπλα από την πρώην νύφη της, ζητώντας να μάθει το λόγο που έκλαιγε. Αμέσως η κατηγορούμενη άρπαξε με τα χέρια της την 72χρονη από το λαιμό, σπρώχνοντας την στο κάθισμα του καναπέ. Η παραπονούμενη προσπάθησε να αντισταθεί και να απωθήσει την κατηγορούμενη που βρισκόταν από πάνω της, αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της υπερβολικής δύναμης που η κατηγορούμενη ασκούσε.

Παρά το γεγονός ότι η 72χρονη φώναζε και καλούσε για βοήθεια, η κατηγορούμενη έσφιγγε με ακόμη περισσότερη δύναμη το λαιμό της, προσπαθώντας να την στραγγαλίσει,  με αποτέλεσμα η 72χρονη να χάσει τις αισθήσεις της.

Ακολούθως, ο γιος της 72χρονης εισήλθε στην οικία μητέρας του την ίδια χρονική στιγμή που η κατηγορούμενη έβγαινε από αυτή και παρατήρησε αίμα στα χέρια της. Ευθύς αμέσως έτρεξε στο σαλόνι, όπου και εντόπισε την μητέρα του να κείτεται ανάσκελα στο πάτωμα και ένα μαξιλάρι να καλύπτει το πρόσωπο της, διαπιστώνοντας πως αιμορραγούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Στη σκηνή κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο όπου μετέφερε την 72χρονη στο νοσοκομείο, με πολλαπλές κακώσεις και με αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Η κατηγορούμενη είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας. Σύμφωνα με τον ιατρό, η 43χρονη είχε διαγνωστεί με διαταραχή χρήσης αλκοόλ και ψυχωτική διαταραχή. Ωστόσο, δεν παρουσίαζε μείζονα ψυχοπαθολογία και ως εκ τούτου μπορούσε να διαμορφώσει λογική κρίση σε σχέση με την απόφαση της να διαπράξει το επίδικο αδίκημα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιατρό, η κατηγορούμενη είχε ικανότητα να αντιληφθεί τις πράξεις της. Ωστόσο, λόγω της συναισθηματικής αστάθειας, της διαταραχής χρήσης αλκοόλ και του γενικευμένου άγχους που κατά διαστήματα παρουσίαζε, η κατηγορούμενη αντιμετώπιζε δυσκολίες στην άσκηση αυτοέλεγχου.

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής της, ο δικηγόρος της ζήτησε από το Κακουργιοδικείο να λάβει υπόψη την έμπρακτη μεταμέλεια της, καθώς και το λευκό ποινικό μητρώο της. Επίσης,  υπέδειξε στο Δικαστήριο πως η ψυχική υγεία της κατηγορούμενης συντέλεσε στη διάπραξη των αδικημάτων.

«Δεν παύει, φυσικά, να παραμένει ως γεγονότος ότι η κατηγορούμενη έχουσα επίγνωση των πράξεων της και με πρόθεση να επιφέρει το θάνατο της 72χρονης μητέρας του πρώην συμβίου της, εισήλθε στην οικία της και στην εξέλιξη των γεγονότων ενήργησε χωρίς οποιαδήποτε πρόκληση από αυτήν, προκαλώντας της τελικώς βαριά σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα την πολύμηνη ταλαιπωρία της. Προκύπτει από την περιγραφή των γεγονότων, ότι η αποτυχία στην υλοποίηση της πρόθεσης της κατηγορούμενης οφείλεται περισσότερο σε τυχαία συγκυρία παρά σε οτιδήποτε άλλο, αφού το θύμα απώλεσε τις αισθήσεις της και η κατηγορούμενη εγκατέλειψε την σκηνή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο, το οποίο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εγκέφαλος του κυκλώματος που εξωθούσε στην πορνεία ανήλικες μια 25χρονη-Ο ρόλος της και οι πληρωμές με κοκαΐνη
Ελπίδα Παπαναστασίου ότι το τερματικό θα ολοκληρωθεί εντός του 2024
Αυστηρή αντίδραση Λευκωσίας στις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν-«Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές»
Κατηγορήθηκε γραπτώς 44χρονος για επίθεση και ρατσιστική συμπεριφορά
Καταθέτουν εντός ημερών στην ανακριτική επιτροπή οι μοναχοί-Χωρίς χρονοδιάγραμμα οι έρευνες της Εκκλησίας
Τέσσερις αποφάσεις Υπουργικού για τον Ακάμα-Ξεκινούν έργα για ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών
Έκπληκτη η ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου για την επίθεση με πυροβολισμούς
Βέλτιστες τροποποιήσεις στο σχέδιο ενέργειας ΑΠΕ ενέκρινε το Υπουργικό
Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά σε οχήματα στην Γεροσκήπου εκτιμά η Αστυνομία
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό