Σε ετοιμότητα οι Αρχές για διαμαρτυρίες ανά το παγκύπριο-Καταρτίστηκε πλάνο

Την ίδια ώρα που η Αστυνομία καλεί το κοινό να επιδείξει υπευθυνότητα, για την πιστή εφαρμογή του νέου διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, που προνοεί την απαγόρευση μεταξύ άλλων μαζικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, μερίδα πολιτών φαίνεται να εμμένει στην πρόθεσή της για διαδήλωση κατά των μέτρων του κορωνοϊού. 

Προ ημερών, διοργανωτές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καλούσαν πολίτες για ταυτόχρονες Παγκύπριες διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις τις Κύπρου κατά των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, αλλά και για τα lockdowns, σε Λεμεσό και Πάφο. Η εν λόγω διαμαρτυρία φαίνεται να μην... ματαιώθηκε ακόμη από τους διοργανωτές, αλλά τουναντίον υπάρχει παρότρυνση για μαζική κάθοδο το Σάββατο σε συγκεκριμένα σημεία της Κύπρου, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα που επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση. 

Η πρόθεση της μερίδας πολιτών, ασφαλώς και μόνο απαρατήρητη δεν περνά από την Αστυνομία, η οποία παρακολουθεί και αξιολογεί διάφορες πληροφορίες που φθάνουν ενώπιον της, ενώ ετοιμάστηκε ειδικό σχέδιο και τρόπος αντίδρασης σε περίπτωση που παραβιαστούν τα διατάγματα, αφού δεν θα επιτραπούν οποιαδήποτε παρατράγουδα και θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή.   

Πάντως, νωπά είναι ακόμη στη μνήμη μας, τα πρόσφατα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Λεμεσό και αμαύρωσαν τη διαμαρτυρία πολιτών κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό, όπου και συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες εκφράζοντας τα παράπονά τους για τα τοπικά lockdownς. Υπενθυμίζεται, ότι μερίδα διαμαρτυρόμενων είχε κάψει κάδους απορριμμάτων, ενώ έριξαν πέτρες και κροτίδες κατά των Αστυνομικών. 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι επεισόδια εκτυλίχθηκαν και πριν περίπου τρεις βδομάδες, ξανά στη Λεμεσό, σε πορεία διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιηθεί κατά των μέτρων, με τους διαδηλωτές να καίνε μάλιστα όχημα της Αστυνομίας και να τραυματίζουν επίσης, μέλη της Δύναμης.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει να... τριτώσει το κακό με τα επεισόδια και να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, παραβιάζοντας τα σχετικά διατάγματα, εξού και χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο, όπου δόθηκαν σχετικές οδηγίες και καταρτίστηκε πλάνο.   

Επίσης, πρόσωπα που φαίνεται να διοργάνωναν διαμαρτυρίες, προειδοποιήθηκαν από τις Αρχές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»