Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεκάδες κρούσματα στα σώματα ασφαλείας-Εκατοντάδες σε αυτοπεριορισμό

  20/11/2020 12:02
Δεκάδες κρούσματα στα σώματα ασφαλείας-Εκατοντάδες σε αυτοπεριορισμό

Δεκάδες κρούσματα στα σώματα ασφαλείας-Εκατοντάδες σε αυτοπεριορισμό

  20/11/2020 12:02
Τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στα σώματα ασφαλείας, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζονται σε μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Εθνικής Φρουράς.
 
Συγκεκριμένα, στην Αστυνομία τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στα 71, ενώ άλλοι 112 αστυνομικοί τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, λόγω επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 
Επίσης, άλλα τέσσερα πρόσωπα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω ταξιδιού.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανάμεσα στους θετικούς στον κορωνοϊό, είναι και ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας. Ως εκ τούτου ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και προχώρησαν σε απολύμανση του κτιρίου, ενώ από τεστ θα περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι.
 
Προβλήματα από κρούσματα στην Πυροσβεστική
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενεργά είναι δώδεκα κρούσματα, τα έντεκα εκ των οποίων αφορούν μόνιμο προσωπικό.
Από αυτά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, τα περισσότερα εντοπίστηκαν στη Λεμεσό, ενώ κρούσματα υπάρχουν σε Πάφο και Αμμόχωστο.
 
Παράλληλα, 26 πυροσβέστες τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, γεγονός που προκαλεί μεγάλο πρόβλημα επάνδρωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, οι βάρδιες μετατράπηκαν σε 24ωρες και εκεί και όπου χρειάζεται θα γίνονται και ανακλήσεις αδειών.
 
Δεκάδες τα κρούσματα στην Εθνική Φρουρά
Σε ότι αφορά στην Εθνική Φρουρά, τα ενεργά κρούσματα είναι δεκάδες, όπως και τα πρόσωπα που τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρήστο Πιερή, τα ενεργά κρούσματα είναι 65, ενώ άλλα 128 πρόσωπα τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.
 
Πάντως, λόγω των κρουσμάτων, δεν αντιμετωπίζεται μέχρι στιγμής πρόβλημα στην Εθνική Φρουρά, αφού όπως επισήμανε ο κ. Πιερή δεν υπήρξαν αλυσίδες κρουσμάτων και ως εκ τούτου οι βάρδιες των απόντων μπορούν να καλυφθούν από άλλους Εθνοφρουρούς και στελέχη.
 
Υπενθυμίζεται ότι θετικός στον κορωνοϊό, είχε εντοπιστεί και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος ήταν επαφή κρούσματος και υποβλήθηκε σε τεστ κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας