Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διώχνει τους θετικούς ηλικιωμένους από το Τιμόθειο-«Εμένα να μην με απειλούν»

  19/11/2020 12:59
Διώχνει τους θετικούς ηλικιωμένους από το Τιμόθειο-«Εμένα να μην με απειλούν»

Διώχνει τους θετικούς ηλικιωμένους από το Τιμόθειο-«Εμένα να μην με απειλούν»

  19/11/2020 12:59

Στο έλεος του Θεού είναι οι ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας Τιμόθειο, αφού οι εργαζόμενοι δεν μετέβησαν στην εργασία τους, φοβούμενοι για τη ζωή τους σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, που ζητά άμεση μεταφορά τους.

Ο ιδιοκτήτης, ισχυρίστηκε πως δέχθηκε απειλές από Αστυνομικό, ανέφερε πως εντός της ημέρας θα ζητήσει από τις οικογένειές τους να μεταφέρουν στα σπίτια τους, τους θετικούς ηλικιωμένος και τα έβαλε με τις αρμόδιες υπηρεσίες επειδή όπως είπε μετέφεραν μετανάστες στο Κέντρο Αποκατάστασης EDEN. 

Μιλώντας στον Ant1, ο Μιχάλης Τιμοθή υποστήριξε πως το πρωί έλαβε τηλεφώνημα από την Αστυνομία των Λατσιών, κατά το οποίο τον απείλησαν, όπως είπε στην παρουσία ενός ακόμη προσώπου, που ήταν παρόν εκείνη τη στιγμή.

«Ο εν λόγω Αστυνομικός είναι η δεύτερη φορά που με παίρνει από τον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών, που εγώ περίμενα να με βοηθήσουν αλλά με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε να προσέξω, να μην διαπράξω οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Τον ρώτησα τι πρέπει να κάνω και τι εννοεί ποινικό αδίκημα. Μου είπε ότι οφείλω να μείνω εδώ στο ίδρυμα, χωρίς τους υπαλλήλους μου και να μην αποχωρήσω μετά τις δώδεκα».

Ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας ανέφερε πως οι υπάλληλοί του δεν προσήλθαν στη δουλειά, αφού πρόκειται για άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και φοβούνται για την υγεία τους.

«Οι υπάλληλοι δεν εργοδοτήθηκαν για να περιθάλπουν ανθρώπους θετικούς στον ιό, δεν πρέπει να φοβούνται για τη ζωή τους. Δεν μπορώ να τους υποχρεώσω να έρθουν στη δουλειά. Ήρθε μόνο μία νοσοκόμα σήμερα και ακόμη μία υπάλληλος, που ενώ δεν θα ερχόταν και τελικά ήρθε επειδή δεν μπορούσε να με αφήσει μόνο μου. Οι μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν στο Eden. Οι ηλικιωμένοι μας; Εμένα να μην με απειλούν. Κοιμούνται κάποιοι τα βράδια;».

Ο κ. Τιμόθης υποστήριξε πως θα καλέσει τους κηδεμόνες των τροφίμων να έρθουν να τους παραλάβουν, ενώ διερωτήθηκε που είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, για να εξετάσει τις απειλές. Τόνισε μάλιστα, πως θα προβεί και σε καταγγελία σε βάρος του αστυνομικού που τον απείλησε.

Υπενθυμίζεται πως δύο άτομα που κρίθηκε πως έπρεπε να τύχουν νοσηλείας, μεταφέρθηκαν το ένα στο EDEN και το άλλο στο Νοσοκομείο Αναφοράς. Οι υπόλοιποι εξετάστηκαν από γιατρό που απέστειλε ο ΟΚΥπΥ και λόγω του ότι όπως αναφέρθηκε, η κλινική τους κατάσταση, ήταν καλή  τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό σχέδιο για τους οίκους ευγηρίας στους οποίους εντοπίζονται θετικά κρούσματα.

Η Αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER δέχθηκε παράπονα από συγγενικά πρόσωπα των τροφίμων για την πρόθεση του ιδιοκτήτη να τους διώξει. Τότε υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του προκειμένου να διασφαλιστει η απαραίτητη φροντίδα και προστασία των ηλικιωμένων. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, που είναι υπεύθυνες για τους οίκους ευγηρίας και προβαίνουν σε ενέργειες ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας