Δυσαρέσκεια για την εξαίρεση κατάδικων για ναρκωτικά από την Προεδρική Χάρη-Ειρηνική διαμαρτυρία

Την δυσαρέσκειά του, για την εξαίρεση των κατάδικων για υποθέσεις ναρκωτικών  από την Προεδρική Χάρη, εξέφρασε ο Σύνδεσμος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων.
 
Σε επίσημη τοποθέτηση, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως μετά την ανακοίνωση περί αποφυλακίσεων εν όψει Προεδρικής χάρης, είμαστε της άποψης ότι με τον τρόπο που έχει γίνει παραβιάζεται το δικαίωμα της ισότητας του ατόμου που πρεπει να υπάρχει για όλους τους φυλακισμένους.
 
Ο γενικός αποκλεισμός ολόκληρων κατηγοριών με βάσει μόνο το αδίκημα που έχουν διαπράξει δεν είναι αναλογικό και ούτε δικαιολογεί τον σκοπό της εφαρμογής του μέτρου που είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης του δικαίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφυλακίσεις και μείωση ποινής σε κρατούμενους για τα εξηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας
 
Υπενθυμίζεται ότι με την ευκαιρία των εξηντάχρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ανέστειλε κατά το ¼ την ποινή φυλάκισης για 143 κατάδικους.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών, ανέστειλε το ¼ της ποινής για 72 Κύπριους και 71 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 5 Κύπριοι και 9 αλλοδαποί αποφυλακίστηκαν άμεσα.
 
Στην ανακοίνωση η Διεύθυνση των Φυλακών αναφέρει πως, «από την αναστολή της ποινής, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν, εξαιρέθηκαν οι κατάδικοι για τα αδικήματα φόνου, απόπειρας φόνου, ανθρωποκτονίας, εμπορίας ναρκωτικών, σεξουαλικά αδικήματα και αδικήματα εναντίον παιδιών. Επίσης εξαιρέθηκαν κατάδικοι εναντίον των οποίων εκκρεμεί έφεση από τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και αυτοί που είχαν ευεργετηθεί προηγουμένως με μείωση της ποινής τους για το ίδιο αδίκημα».
 
Για το λόγο αυτό, φυλακισμένοι πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία, κρατώντας πανό και στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα. Συγκεκριμένα, στα πανό τους έγραφαν πως όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτοί έχουν οικογένεια που τους λείπει.

Δειτε Επισης

Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών