Κάθειρξη δεκαπέντε ετών στον 26χρονο που σκότωσε και έθαψε τον Αντρέι

Σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, καταδίκασε σήμερα το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λάρνακα, 26χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση που αφορά ανθρωποκτονία.

Ο 26χρονος, είχε συλληφθεί στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απαγωγής του 33χρονου Αντρέι Πόπα, και ληστείας, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, στη Λάρνακα. Ακολούθως της σύλληψης του 26χρονου, μετά από υπόδειξη του ιδίου, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν νεκρό άντρα, θαμμένο σε περιοχή στην Λάρνακα, που όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για τον 33χρονο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο γάμος, η γυναίκα κλειδί και οι εκβιασμοί-Όσο ομολόγησε ο φερόμενος δολοφόνος

Υπενθυμίζεται πως το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης 45 ημερών σε γυναίκα από την Ινδία, ηλικίας 25 ετών, η οποία διαμένει στη Λάρνακα και παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούν υπό διερεύνηση υπόθεση συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος, παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία και παροχής ψευδών πληροφοριών σε αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, η 25χρονη απέκρυψε πληροφορίες από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια κατάθεσής της, σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προ μελέτης του Αντρέι Πόπα.
  
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντρέι Πόπα, 33 ετών από τη Ρουμανία αναχώρησε το απόγευμα της 22ας Ιουλίου από την οικία του μαζί με άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 26 και 25 ετών.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία ο 33χρονος φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο και να ανάφερε ότι τα δύο πρόσωπα τον μετέφεραν σε άγνωστη του περιοχή και αφού τον κτύπησαν, τον λήστεψαν, ενώ προσπάθησαν να πάρουν και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο ήταν απενεργοποιημένο από τις 3.40 το απόγευμα της 22ας Ιουλίου.
 
Για την υπόθεση συνελήφθη ο 26χρονος από την Ινδία, κάτοικος Λάρνακας, ο οποίος παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι σκότωσε τον 33χρονο και μετά από υπόδειξη του, το πτώμα του Πόπα εντοπίστηκε στις 26 Αυγούστου πίσω από πρατήριο βενζίνης στη Λάρνακα, θαμμένο σε σορό από αμμοχάλικα σε χωράφι στην περιοχή Μακένζι. 
 
Ο Ινδός ομολόγησε στην Αστυνομία, πως ο ίδιος είχε τελέσει εικονικό γάμο με τη σύντροφο του Πόπα έναντι χρημάτων και ότι ο 33χρονος θα τελούσε εικονικό γάμο με τη δική του σύντροφο, επίσης έναντι αμοιβής.
 
Ο φόνος, σύμφωνα με την ομολογία του 26χρονου, διαπράχθηκε στις 22 Ιουλίου, όταν παρέλαβε τον 33χρονο από το σπίτι του στη Λάρνακα για να μεταβούν στην Πρεσβεία της Ρουμανίας για να διευθετήσουν το ψεύτικο γάμο του Πόπα με την 25χρονη σύντροφο του Ινδού. 

Ωστόσο κατά τη μετάβαση τους στη Λευκωσία οι δύο τσακώθηκαν με αποτέλεσμα το θάνατο του 33χρονου, το πτώμα του οποίου μετέφερε ο Ινδός πίσω από το πρατήριο βενζίνης στη Λάρνακα και το έθαψε.
 
Ο 26χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι δεχόταν πιέσεις και εκβιασμούς από το θύμα και τη φιλενάδα του οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε στις καταθέσεις του, του αποσπούσαν χρήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εδώ βρήκαν θαμμένο τον 33χρονο δολοφονηθέντα-Συνεχίζεται τη Δευτέρα η νεκροτομή (pics)

Δειτε Επισης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου