Αναχώρησαν τελικά 12 μετανάστες που εντοπίστηκαν θετικοί από την Κοφίνου-Συνελήφθη ένα άτομο

Δώδεκα από τους συνολικά 16 μετανάστες που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αναχώρησαν το απόγευμα από το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κέντρο το μεσημέρι λόγω της άρνησης τους να μεταφερθούν στο Eden Resort, στην Τερσεφάνου, τελικά το λεωφορείο μετέφερε μόνο 12, αφού οι υπόλοιποι τέσσερις μετανάστες δεν πείστηκαν να επιβιβαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα 280 περίπου άτομα που φιλοξενούνται στο Κέντρο, εντοπίστηκαν 16 θετικά κρούσματα τα οποία ύστερα από εισήγηση των εμπειρογνωμόνων και της Υπηρεσίας Ασύλου κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθούν στην Τερσεφάνου.
 
Δέκα άτομα δέχθηκαν να μεταφερθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης, ωστόσο τα υπόλοιπα δεν αποδέχθηκαν την εισήγηση και αντέδρασαν, προκαλώντας επεισόδια, με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της ΜΜΑΔ με αντιοχλαγωγική εξάρτυση.
 
Ορισμένοι από τους μετανάστες που αντιδρούσαν ήταν οπλισμένοι με αιχμηρά αντικείμενα όπως μαχαίρια και μπαλτάδες ενώ από τα επεισόδια προκλήθηκαν αρκετές υλικές καταστροφές στο Κέντρο.
 
Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ασθενοφόρο και μέλη της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Αστυνομίας τα οποία προσπαθούσαν να πείσουν όσους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, να αποδεχθούν τη μεταφορά τους στην Τερσεφάνου.
 
Σημειώνεται ότι σε κάποια στιγμή ένας από τους μετανάστες επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό ωστόσο δεν κατάφερε να τον τραυματίσει μετά την επέμβαση άλλου μέλους της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Γύρω στις έξι το απόγευμα στο Κέντρο μετέβη λεωφορείο στο οποίο επιβιβάστηκαν τελικά 12 άτομα, θετικά στον κορωνοϊό και λίγο μετά τις 18.30 αναχώρησε για το Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ωστόσο, μετά την αναχώρηση του λεωφορείου, μετανάστες προχώρησαν εκ νέου σε βανδαλισμούς εντός του Κέντρου και στην περιοχή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή