Εν αναμονή νέων συλλήψεων για τα επεισόδια στη Λεμεσό-Ταυτοποιούν οπτικό υλικό

Αναμένεται να συνεχίσει ο κύκλος συλλήψεων από την Αστυνομία, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στη Λεμεσό, μετά από πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε για τα νέα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας.
 
Οι Αρχές, οι οποίες είχαν επιστρατεύσει κάμερες και φωτογραφικές, τις οποίες χειρίζονταν μέλη της Αστυνομίας, και βρίσκονταν στο χώρο υπό άκρα μυστικότητα, θα αξιολογήσουν το υλικό που λήφθηκε από τα μέλη της δύναμης, αλλά και από κλειστά κυκλώματα της περιοχής, για να εντοπίσουν τους εμπλεκόμενους και να τους οδηγήσουν ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Το γεγονός ότι οι πλείστοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους δυσχεραίνει το έργο των Αρχών, οι οποίες ωστόσο ευελπιστούν ότι θα φθάσουν στα ίχνη των κουκουλοφόρων, οι οποίοι πέταξαν πέτρες, έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και τραυμάτισαν τέσσερις αστυνομικούς.
 
Μέχρι στιγμής, προέκυψαν συνολικά 23 συλλήψεις, ατόμων από 16 μέχρι 27 ετών, από τους οποίους οι εννέα οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για τρεις μέρες.
 
Άλλοι τρεις, ηλικίας 23, 29 και 35 ετών, κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, της πρόκλησης ανησυχίας και της παρεμπόδισης αστυνομικού κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντός του, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Έντεκα πρόσωπα καταγγέλθηκαν εξωδίκως για αδικήματα κατά παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και αφέθηκαν, επίσης ελεύθεροι.
 
Χθες, προέκυψε η σύλληψη ενός εκ των διοργανωτών της διαμαρτυρίας, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, για να εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε δώσει διαβεβαιώσεις στην Αστυνομία, ότι δεν πρόκειται να γίνει η διαμαρτυρία, ενώ επίσης, είχε σπάσει κουτί του Διοικητηρίου για να υποκλέψει ρεύμα.
 
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια περιπολιών της Αστυνομίας στην περιοχή των επεισοδίων εντοπίστηκαν κρυμμένες και έτοιμες προς χρήση, έξι βόμβες μολότοφ, οι οποίες παραλήφθηκαν και τυγχάνουν δικανικών εξετάσεων.
 
Επίσης, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου, εντοπίστηκαν σε προθάλαμο πολυκατοικίας στη Λεμεσό και παραλήφθηκαν, τρεις πλαστικές μπουκάλες, που περιείχαν εύφλεκτη ύλη, ενώ πάνω σε αυτές βρισκόταν περιτυλιγμένες εργοστασιακές κροτίδες.

Σε άλλη περιοχή της Λεμεσού, κατά τη διάρκεια μηχανοκίνητης περιπολίας μελών της ΜΜΑΔ, εντοπίστηκε γύρω στις 11.15μ.μ. του Σαββάτου, ένα ύποπτο αντικείμενο, το οποίο ομοίαζε με εκρηκτικό μηχανισμό. Στη σκηνή κλήθηκε πυροτεχνουργός της ΑΔΕ Λεμεσού, ο οποίος διαπίστωσε ότι επρόκειτο για μεταλλική σωλήνα η οποία έφερε ταχύκαυστο φυτίλι.

Το ύποπτο αντικείμενο αποσυνδέθηκε και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

«Θέλαμε να δούμε δακρυγόνα, βία και να βάζουν συμπολίτες μας σε κλούβες;»

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλη Γιολίτη ανέφερε ότι «πρέπει να μένουμε σπίτι για να περιορίσουμε τον ιό. Δεν είναι ώρα ούτε για ειρηνικές διαδηλώσεις. Σε καμία επαρχία δεν πρέπει να μαζεύεται κόσμος».

Σε ότι αφορά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η Αστυνομία, ότι η διαδήλωση θα ακυρωνόταν, σημείωσε πως «την μικροφωνική την είχαμε αφαιρέσει την πρώτη φορά όταν τοποθετήθηκε. Υπήρχαν παιδιά και οικογένειες. Ήταν δύσκολο να επέμβει η Αστυνομία. Θέλαμε να δούμε δακρυγόνα, βία και να βάζουν συμπολίτες μας σε κλούβες; Κι αν αυτό συνέβαινε σήμερα τι θα λέγαμε; Oι πλείστες συλλήψεις αφορούν νεαρούς κάτω των 21 ετών. Καλώ τους γονείς και τα σχολεία να συστρατευτούμε. Δεν είναι η ώρα να διαμαρτυρόμαστε στους δρόμους, Οι δρόμοι κουβαλούν ιό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον