ΒΙΝΤΕΟ: Σφοδρή χαλαζόπτωση έντυσε στα λευκά τη Λάρνακα-Έντονα καιρικά φαινόμενα

Σφοδρή χαλαζόπτωση έντυσε στα λευκά τη Λάρνακα και συγκεκριμένα την περιοχή Μακένζι, όπου εκδηλώθηκαν περισσότερο τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
 
Η κακοκαιρία, για την οποία η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση με ισχύ μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, πλήττει και την πρωτεύουσα με έντονες βροχοπτώσεις.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που διήρκεσε μία και πλέον ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά έξι κλήσεις για άντληση νερών από δρόμους.
 
Συγκεκριμένα, πέντε κλήσεις αφορούσαν το άνοιγμα οχετών ομβρίων υδάτων σε δρόμους σε περιοχές από το λιμάνι της Λάρνακας μέχρι την περιοχή Δροσιάς.
Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στη ρυμούλκηση οχήματος, το οποίο ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας λόγω συγκέντρωσης στο οδόστρωμα μεγάλης ποσότητας νερού, χωρίς όμως ο οδηγός να διατρέξει κίνδυνο.
Επίκεντρο οι περιοχές Στροβόλου και Έγκωμης, όπου έπεσαν καταρρακτώδεις βροχές.
 
LIVE η μεταβολή του καιρού
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Aσθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά κυρίως από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά σε υπήνεμες περιοχές λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις οι οποίες κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή στη συνέχεια, για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Φωτογραφίες και βίντεο από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί