Αντιμέτωποι με ανθρωποκτονία και όχι φόνο εκ προμελέτης οι κατηγορούμενοι που σκότωσαν τον 20χρονο στη Χλώρακα

Για απάντηση στο τροποποιημένο κατηγορητήριο την 25η Νοεμβρίου του 2020, όρισε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο την υπόθεση φόνου στην Χλώρακα με θύμα 20χρονο. 

Σήμερα ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Αντρέας Αριστείδης καταχώρησε εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα αναστολή ποινικής δίωξης για τις τρεις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνου, του φόνου εκ προμελέτης και των πράξεων που αποσκοπούσαν σε φόνο. 

Το Κακουργιοδικείο Πάφου απάλλαξε τους κατηγορούμενους σε αυτές τις κατηγορίες.

Ο κ. Αριστείδης  ζήτησε επίσης να τροποποιήσει το κατηγορητήριο, προσθέτοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και των πράξεων που σκοπούν σε σωματική βλάβη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δικηγόρος  Αλέξανδρου Αλεξάνδρου για τους κατηγορούμενους 1 και 2, κ. Αντώνη Χουβαρτά για τον  κατηγορούμενο 3, η δικηγόρος Έλενα Μαλά για τον 4ο , 5ο και 6ο κατηγορούμενο, η ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου για τον 7ο κατηγορούμενο και η Μύρια Σαββίδου για τον 8ο κατηγορούμενο, ζήτησαν σύντομη ημερομηνία για να απαντήσουν οι πελάτες στο νέο κατηγορητήριο και επιφύλαξαν το δικαίωμα τους να ενστούν τότε στη περαιτέρω κράτηση των κατηγορουμένων. 
 
Το Κακουργιοδικείο  Πάφου υπό την νέα του σύνθεση , πρόεδρος Δημήτρης Κίτσιος, Τούλα Παπαπέτρου και Μάρω Παπαδήμα, πάρεδροι όρισε την υπόθεση την 25η Νοεμβρίου του 2020 η ώρα 09:00 για να απαντήσουν οι κατηγορούμενοι στις νέες κατηγορίες και για να προγραμματιστεί εκ νέου η υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τότε εκτός από τον 2ο κατηγορούμενο που ήδη χτες το εφετείο διέταξε να παραμείνει ελεύθερος με όρους. 

Σημειώνεται πως επίσης  οι κατηγορούμενοι 5 και 9 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα ο πέμπτος κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος έχοντας υπογράψει χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ, προσωπική εγγύηση 5.000 ευρώ,  εμφανίζεται καθημερινά στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου, παρέδωσε  τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και έχει  τεθεί στο stop list. 

Ο ένατος κατηγορούμενος κατέθεσε τις μετρητοίς το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ως προσωπική εγγύηση, παρέδωσε  τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε  στο stop list και όπως εμφανίζεται πέντε φορές την εβδομάδα Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό μεταξύ των ωρών 17:00 με 21:00.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται άλλα δύο πρόσωπα ομοεθνείς των εννέα, ηλικίας 22 και 25 ετών, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στις κυπριακές αρχές . Οι 22χρονος και 25χρονος είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα και καταβάλλονται προσπάθειες μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας, να παραδοθούν στις αρχές της Δημοκρατίας για να δικαστούν. 

Ανακρινόμενοι κάποιοι εκ των συλληφθέντων ανέφεραν στις καταθέσεις τους στις ανακριτικές αρχές, ότι τοποθετούν τον εαυτό τους στην περιοχή της “Βρέξης “που έγινε το επεισόδιο και ότι μετέβησαν στο μέρος με σκοπό να εκφοβίσουν τον 20χρονο. Επίσης ανέφεραν ότι αυτή ήταν η πρόθεση τους και ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.
 
Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Πρόεδρος Ανωτάτου: Γυναίκες το 56% του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων