Μπαίνουν «διόδια», αποκόπτονται δρόμοι για να χωρίσουν τις κόκκινες επαρχίες

Σε ισχύ τίθενται από απόψε τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για το lockdown σε Λεμεσό και Πάφο, τα οποία αποφάσισε η Κυβέρνηση ώστε να περιορίσει τον κορωνοϊό και να περιοριστεί η εξάπλωσή του σε όλες τις Επαρχίες.
 
Από τις 20:00 μέχρι τις 05:00, απαγορεύονται οι διακινήσεις, ενώ για δύο εβδομάδες, θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από και προς Λεμεσό και Πάφο.
 
Με στόχο να αποφευχθούν τα κρούσματα απειθαρχίας και πολίτες από τις δύο επαρχίες να μεταβαίνουν σε άλλες επαρχίες, Αστυνομία και στρατός, βγαίνουν στους δρόμους, καθώς δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για εφαρμογή και τήρηση των μέτρων, σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα ξεφύγει ακόμη περισσότερο και θα έχει καταστροφικές συνέπειες.
 
Προς τούτου, πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη, στην παρουσία της υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας, κατά την οποία καταστρώθηκε ειδικό σχέδιο δράσης.
 
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, τόνισε ότι καταρτίστηκαν επιχειρησιακά σχέδια δράσης και μέλη της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε δεκατρία σημεία ελέγχου, στα διοικητικά όρια Λεμεσού και Πάφου, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα.
 
Για να επιτευχθεί ο σωστός έλεγχος όσον εισέρχονται ή εξέρχονται των δύο πόλεων, έγινε ανακατανομή καθηκόντων των μελών της δύναμης, ενώ στις προσπάθειες της Αστυνομίας, θα συνδράμει και η Εθνική Φρουρά.
 
Ερωτηθείς για το κατά πόσον τα σημεία που θα επιτηρούνται θα είναι μόνο οι αυτοκινητόδρομοι, ο κ. Ανδρέου ξεκαθάρισε πως «δεν θα επιτηρούνται μόνο τα συγκεκριμένα σημεία, αλλά όλες οι δίοδοι προς τις συγκεκριμένες επαρχίες. Για το λόγο αυτό θα αποκοπούν δρόμοι, με εμπόδια. Είναι αρκετά δύσκολο, γιατί θα στελεχώνονται όλο το 24ωρο αυτά τα σημεία. Ενώ θα γίνονται και περιπολίες και μέσα στην πόλη».
 
Σημειώνεται εξάλλου ότι όλοι όσοι εισέρχονται και εξέρχονται από τις κόκκινες επαρχίες λόγω των εργασιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, θα πρέπει να επιδεικνύουν τα κατάλληλα έγγραφα διακίνησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο φορές την εβδομάδα θα διενεργούνται rapid test.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα