Παραπέμπονται σε δίκη οι δύο για τη δολοφονία της 36χρονης στη Λεμεσό

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να παραπεμφθεί σήμερα ο 29χρονος Λιθουανός ο οποίος παραδέχθηκε ότι, τα ξημερώματα της 10ης Οκτωβρίου, στραγγάλισε την 36χρονη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών Iryna Hurskaya, στην οικία της στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού. Στο ίδιο κατηγορητήριο βρίσκεται και 24χρονος ομοεθνής του, ο οποίος παραδέχθηκε ότι, με προτροπή του 29χρονου, εισήλθε στην οικία του θύματος για τα την ληστέψουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος, που διατηρούσε για κάποιο διάστημα δεσμό με το θύμα, καταζητείτο από την πρώτη στιγμή, καθώς μετά το φόνο δεν εντοπιζόταν και απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία του.
 
Σύμφωνα με τα όσα ήδη αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, κατά τις δυο διαδικασίες προσωποκράτησης του, ο 29χρονος έχοντας χάσει όλα τα χρήματα του στον τζόγο, αποφάσισε να ληστέψει την 36χρονη, η οποία πρόσφατα διέκοψε κάθε επαφή μαζί του όταν διαπίστωσε την εξάρτησή του. Τα ξημερώματα της 10ης Οκτωβρίου μπαίνει στην οικία της από παράθυρο στο υπόγειο και αφήνοντας τον συνεργό του στο σαλόνι, εισέρχεται στο υπνοδωμάτιο της άτυχης γυναίκας, την οποία στραγγαλίζει με κεφαλοκλείδωμα, όταν αυτή αντιδρά και προσπαθεί να τον αντιμετωπίσει.
 
Αφού απέσπασε περιουσία από το υπνοδωμάτιο ο 29χρονος αναχώρησε, χωρίς να εντοπίσει τον 24χρονο, που ήδη είχε εγκαταλείψει τη σκηνή, όταν αντιλήφθηκε τον 15χρονο γιο του θύματος να εξέρχεται του υπνοδωματίου του.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος, ο οποίος βρήκε νεκρή τη μητέρα του το πρωί της Κυριακής,  ανέφερε στην Αστυνομία πως άκουσε κάποιο θόρυβο, αλλά θεώρησε πως προερχόταν έξω από το σπίτι. Τα άλλα δυο της παιδιά, 3 και 6 χρόνων, απουσίαζαν από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς θα περνούσαν το Σαββατοκύριακο μαζί με τον πρώην σύζυγο της.
 
Κάποια από τα κλοπιμαία πωλήθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές στη Λευκωσία, όπου μετέβη ο 29χρονος, ενώ διακινήθηκε και σε χωριά, όπου στον Αγρό έχασε όλα τα χρήματα σε στοιχήματα, επιχείρησε να διαρρήξει οικία στην Άλωνα και διέμεινε σε διαμέρισμα στον Ασκά, όπου είχε πάει στο παρελθόν με το θύμα.
 
Κι ενώ καταζητείτο, ο 29χρονος επέστρεψε στη σκηνή του εγκλήματος και επιχείρησε να διαρρήξει εκ νέου την οικία της 36χρονης, ωστόσο τα σχέδια του ματαιώθηκαν όταν ήχησε ο συναγερμός.
 
Ο 29χρονος συνελήφθη τελικά στις 16 Οκτωβρίου, μετά από πληροφορία πολίτη και καταδίωξη του σε χωράφια στον Άγιο Τύχωνα και την Αμαθούντα, ενώ ακολούθησε η σύλληψη του 24χρονου συνεργού του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)