Τετάρτη 2 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ενημερωτική εκστρατεία της Πολιτικής Άμυνας στη Λεμεσό

  31/10/2020 15:33
Ενημερωτική εκστρατεία της Πολιτικής Άμυνας στη Λεμεσό

Ενημερωτική εκστρατεία της Πολιτικής Άμυνας στη Λεμεσό

  31/10/2020 15:33
Για το ρόλο και την αποστολή της αλλά και τα μέτρα πρόληψης σε περιπτώσεις σεισμών και πλημμύρων, ενημερώνει σήμερα η Πολιτική Άμυνα, σε εκδήλωση που ξεκίνησε το μεσημέρι στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο της Επίχωσης, στην Λεμεσό.
 
Σε διάσκεψη Τύπου, κατά την έναρξη της εκστρατείας, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολίβια Μιχαηλίδου, ανέφερε πως στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, ώστε να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα σε περιπτώσεις έκτακτες και ενδεχομένως καταστροφικές, «να ευαισθητοποιηθούν ώστε και οι ίδιοι να λαμβάνουν κάποια βασικά μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλειας».
 
Η κ.Μιχαηλίδου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των πλημμυρών και τα μέτρα που το κοινό μπορεί να λάβει για ελαχιστοποίηση των κινδύνων, όπως ο έλεγχος των υδρορροών των σπιτιών, ο καθαρισμός των φρεατίων, η εγκατάσταση αυτόματης αντλίας νερού η ανόρυξη ειδικού λάκκου συσσώρευσης νερού σε υπόγεια και ευπαθείς περιοχές.
 
Για τη σύγχρονη αποστολή της Πολιτικής Άμυνας μίλησε ο Αναπληρωτής Διοικητής της, Κυριάκος Χατζηγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγή του συστήματος και αύξηση των μελών της, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική.
 
«Ο χρόνος ανταπόκρισης και η αποτελεσματικότητα μας κάπου πάσχει λόγω διασποράς του προσωπικού και αυτό που έχουμε ζητήσει από το κράτος είναι την αλλαγή του συστήματος ούτως ώστε να υπάρχει ένας αριθμός σταθμών, 30 με 35, που θα καλύπτει στη βάση του αριθμού του πληθυσμού και της γεωγραφικής έκτασης», είπε.
 
Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη διαδικασία πιστοποίησης στη βάση διεθνών προτύπων των ομάδων διάσωσης της ΠΑ, την ανάγκη για οικονομική στήριξη από το κράτος, για εγκατάσταση ενός μεγάλου και ενιαίου συστήματος προειδοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού, όπως απαιτεί η ΕΕ μέχρι το 2022, αλλά και τη διαδικασία αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος σειρήνων, ώστε να αυξηθεί ο χρόνος ζωής τους.
 
«Όλα αυτά δημιουργούν ένα πλέγμα και μια ανάγκη για αύξηση και του προσωπικού, διότι η τελευταία φορά που έγινε αναδιάρθρωση στην ΠΑ ήταν το 1996 και χρειάζεται μια αναθεώρηση για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά μας», συμπλήρωσε.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο έχει ζητηθεί βοήθεια μετά τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό στο Ανατολικό Αιγαίο, ο κ.Χατζηγεωργίου είπε πως μέχρι στιγμής η ενημέρωση από την Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η Πολιτική Άμυνα της Κύπρου είναι πανέτοιμη ν’ ανταποκριθεί εάν και εφόσον της ζητηθεί.
 
 Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης έγινε παρουσίαση των διαφόρων τμημάτων της ΠΑ από τον λειτουργό της, Ανδρέα Ευθυμίου.
 
Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 18:00, ενώ το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει από κοντά και να ενημερωθεί για τον εξοπλισμό που διαθέτει η Πολιτική Άμυνα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας