Δευτέρα 30 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μαγαζί είχε διπλάσιους πελάτες, μοίρασε εξώδικο η Αστυνομία

  31/10/2020 07:49
Μαγαζί είχε διπλάσιους πελάτες, μοίρασε εξώδικο η Αστυνομία

Μαγαζί είχε διπλάσιους πελάτες, μοίρασε εξώδικο η Αστυνομία

  31/10/2020 07:49

Η Αστυνομία συνεχίζει τους εντατικούς της ελέγχους για την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται και την εφαρμογή των Διαταγμάτων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Τις τελευταίες 24 ώρες, (30-31/10/2020) μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 1,662 ελέγχους σε υποστατικά παγκύπρια και προέβηκαν σε 4 καταγγελίες υποστατικών και 42 προσώπων για παραβάσεις του περί λοιμοκάθαρσης νόμου και των σχετικών διαταγμάτων.

Από τις 42 καταγγελίες προσώπων, οι 13 αφορούσαν την επαρχία Λευκωσίας, οι 9 την επαρχία Λεμεσού και άλλες 9 την επαρχία Λάρνακας, οι 5 την επαρχία Πάφου, οι 4 την επαρχία Αμμοχώστου και οι 2 το Αεροδρόμιο Λάρνακας για μη κατοχή κυπριακής κάρτας πτήσης. Η πλειοψηφία των εξώδικων καταγγελιών για τους πολίτες αφορούσε τη μη χρήση/μη σωστή χρήση προστατευτικής μάσκας, καθώς επίσης και για άλλες παραβάσεις (κυκλοφορία μετά τις 23:00).

Όσον αφορά στα υποστατικά, σε ένα υποστατικό στη Λευκωσία εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους 1,500 ευρώ γιατί στον εσωτερικό του χώρο εξυπηρετούσε 112 πρόσωπα, αντί 51 πρόσωπα, ενώ σε υποστατικό στην Πάφο εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για παραβίαση του ωραρίου κλεισίματος (22:30), καθώς επίσης και άλλες παραβάσεις του περί λοιμοκάθαρσης νόμου. Επίσης, στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα σε δύο υπαλλήλους υποστατικών, οι οποίοι δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες.

Η Αστυνομία τονίζει ξανά ότι με σκοπό την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, οι έλεγχοι παγκύπρια για εφαρμογή των διαταγμάτων θα εντατικοποιηθούν και εκεί όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων, τα μέλη της Αστυνομίας θα προχωρούν σε καταγγελίες.

Είναι καθήκον όλων των πολιτών να επιδεικνύουν την ανάλογη πειθαρχία και υπευθυνότητα και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας που λαμβάνονται, για αποφυγή διασποράς του ιού.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας