Σάββατο 5 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απορρίπτει τις επικρίσεις για τα επεισόδια η Αστυνομία-Αποτράπηκαν τα χειρότερα

  29/10/2020 17:06
Απορρίπτει τις επικρίσεις για τα επεισόδια η Αστυνομία-Αποτράπηκαν τα χειρότερα

Απορρίπτει τις επικρίσεις για τα επεισόδια η Αστυνομία-Αποτράπηκαν τα χειρότερα

  29/10/2020 17:06

Έγινε αξιολόγηση κινδύνου και καταστρώθηκε σχέδιο δράσης για τη χθεσινοβραδινή διαμαρτυρία στη Λεμεσό, ενώ τα μέλη μας απέτρεψαν χειρότερες καταστάσεις, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.
 
Κληθείς να σχολιάσει τα έκτροπα που σημειώθηκαν κατά τη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας και την πορεία πολιτών, κατά της διαφθοράς και των περιοριστικών μέτρων, ο Ανδρέου είπε πως εκατόν περίπου πρόσωπα «φαίνεται ότι είχαν παρεισφρήσει στην εκδήλωση και κατά τη διάρκεια της πορείας είχαν αποσπαστεί και είχαν προβεί σε όλες αυτές τις οχλαγωγίες».

Σημείωσε δε ότι περίπου 80 μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή για να προστατεύσουν τη σωματική ακεραιότητα όλων των πολιτών και ότι διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο από τον πετροβολισμό και τη ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων και κροτίδων.

Υπενθύμισε ότι δυο μέλη της ΜΜΑΔ υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια όταν ρίφθηκαν βόμβες μολότοφ εναντίον του υπηρεσιακού τους οχήματος, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ δυο ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα χέρια και στα πόδια από πετροβολισμούς.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, πετροβολισμό δέχθηκε πυροσβεστικό όχημα που μετέβαινε στην περιοχή και το οποίο ανέκοψαν οι κουκουλοφόροι, τραυματίζοντας στο κεφάλι έναν πυροσβέστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λεμεσού για συρραφή του τραύματος του.
 
«Ήταν αρκετός ο αριθμός των μελών μας, με πλήρη αντι-οχλαγωγικό εξοπλισμό και ανταποκρίθηκαν άμεσα και πιστεύουμε ότι αποτρέψαμε χειρότερες καταστάσεις», είπε ο κ.Ανδρέου, απορρίπτοντας αναφορές ότι δεν κλήθηκαν περισσότερες δυνάμεις για να μην καταβληθούν υπερωρίες. «Τα πλείστα μέλη μας ήταν κάτω από υπερωριακή απασχόληση οπότε αυτό με την εξοικονόμηση χρημάτων δεν τίθεται», είπε χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, η Αστυνομία θα προχωρήσει σε καταγγελία των διοργανωτών, αφού δεν ενημερώθηκε σχετικά με την εκδήλωση και όπως προβλέπεται από τα σχετικά διατάγματα, αλλά η ενημέρωση που έτυχε ήταν από πληροφορίες και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 
Για το σκοπό αυτό αλλά και για εντοπισμό διαμαρτυρομένων που δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, η Αστυνομία εξετάζει φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Ανδρέου υπογράμμισε παράλληλα πως τα σοβαρά αυτά επεισόδια δεν αφορούν μόνο θέμα καταστολής αλλά πρέπει να απασχολήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, η κοινωνική τους διάσταση, αφού φαίνεται πως συμμετείχαν ανήλικοι και γενικότερα νεαρά άτομα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας