Σάββατο 5 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Όχι Δικαστηρίου στην κράτηση των «7» για τα επεισόδια-Μη ικανοποιητική μαρτυρία

  29/10/2020 15:50
Όχι Δικαστηρίου στην κράτηση των «7» για τα επεισόδια-Μη ικανοποιητική μαρτυρία

Όχι Δικαστηρίου στην κράτηση των «7» για τα επεισόδια-Μη ικανοποιητική μαρτυρία

  29/10/2020 15:50
Απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης των επτά νεαρών προσώπων που είχαν συλληφθεί για τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στον παραλιακό της Λεμεσού, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, με τους υπόπτους να αφήνονται ελεύθεροι χωρίς μάλιστα να κατηγορηθούν. 
 
Η Αστυνομία μετά τα επεισόδια, συνέλαβε δύο 21χρονους, δύο 20χρονους, ένα 19χρονο και ένα 17χρονο, ενώ συνελήφθη και ένας 15χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν 2 γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και δύο σπαστήρες.

Μετά από μια πολύωρη διαδικασία, και κατόπιν ενστάσεων από τους δικηγόρους των συλληφθέντων, το Δικαστήριο έκρινε πως δεν αποδεικνύεται και δεν υπάρχει μαρτυρία που να συνδέει τους επτά νεαρούς με τα επεισόδια και διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και αξιολογεί οπτικό υλικό, ενώ καταζητεί ακόμη δύο πρόσωπα. 
 
Όσα εκτυλίχθηκαν, εικόνες ντροπής 
Τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 7.00 το βράδυ της Τετάρτης, σε σημείο του παραλιακού δρόμου 28ης Οκτωβρίου. Στην περιοχή διεξαγόταν εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό, τα 5G και τη διαφθορά, από περίπου 400-500 πολίτες. 
Όταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κινήθηκε με πεζοπορία προς τη Μαρίνα Λεμεσού, γύρω στα 100 άτομα αποσπάστηκαν από την πεζοπορία και άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ, κροτίδες και φωτοβολίδες κατά μήκος της οδού 28ης Οκτωβρίου, σε παρακείμενες οδούς και στην περιοχή Επίχωσης, με αποτέλεσμα να επέμβουν αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μετά από ρίψη μολότοφ, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα αστυνομικό όχημα, ενώ άλλα εφτά οχήματα, από τα οποία τέσσερα ιδιωτικά και τρία αστυνομικά, υπέστησαν ζημιές από ρίψη αντικειμένων.

Επίσης αποτέλεσμα της οχλαγωγίας ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών και ενός πυροσβέστη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν περίθαλψης και στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας