Αδειάζει Πιττάτζιη και ξεκαθαρίζει η ΜΟΚΑΣ-Σήκωσε μανίκια η Αστυνομία

Εκτεθειμένους αφήνει η ΜΟΚΑΣ τους εμπλεκόμενους στο βίντεο με τις αποκαλύψεις του Al Jazeera, οι οποίοι προέβαλλαν την θέση πως προέβησαν σε καταγγελία στην Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης τον Οκτώβριο του 2019, αφού είχαν αντιληφθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον δήθεν επενδυτή, ενώ ο ισχυρισμός του δικηγόρου Αντρέα Πιττάτζιη, είναι πως είχαν την συγκεκριμένη στάση, ώστε να εξασφαλίσουν πληροφορίες. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΜΟΚΑΣ, ξεκαθαρίζει πως «σε σχέση με την επιστολή από το δικηγορικό γραφείο Γιώργου Φ. Πιττάτζιη Δ.Ε.Π.Ε. ημερομηνίας 29.10.2019, το περιεχόμενο της ήταν τέτοιο που όχι μόνο δεν αποκάλυπτε οποιαδήποτε χρηματοοικονομική συναλλαγή, αλλά ούτε υπήρχε αντικείμενο που η Μονάδα έχει αρμοδιότητα εκ του Νόμου».

Επίσης, διευκρινίζει ότι η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) έχει αρμοδιότητα εκ του νόμου, για ανάλυση υπόπτων χρηματοοικονομικών συναλλαγών που υποβάλλονται από υπόχρεες οντότητες.

«Στην παρούσα περίπτωση, σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, δεν υποβλήθηκε οποιαδήποτε ύποπτη χρηματοοικονομική συναλλαγή», τονίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως οποιοδήποτε θέμα ελέγχου πελάτη εκ μέρους επαγγελματιών για παροχή υπηρεσιών, δεν εμπίπτει σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο, στις αρμοδιότητες της ΜΟΚΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ανυποληψία το πολιτικό σύστημα-Η στάση Συλλούρη και το τσαλαπάτημα του θεσμού

Καμία καταγγελία στην Αστυνομία, αρχίζουν έρευνες 

Σε ότι αφορά τις αναφορές για καταγγελία και στην Αστυνομία, αρμόδιες πηγές ξεκαθαρίζουν επίσης πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε άλλη καταγγελία, πέραν αυτής που διαβιβάστηκε στις Αρχές από τη Νομική Υπηρεσία στις 9 Οκτωβρίου. 

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, με επιστολή τους στον Γενικό Εισαγγελέα, κατήγγειλαν παγίδευση και καταγραφή δεδομένων με κρυφές κάμερες από υπό κάλυψη ερευνητές που έφθασαν στην Κύπρο και τους συστήθηκαν ως δήθεν επενδυτές, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χωρίς την συγκατάθεση τους. 

Ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera, ο Γενικός Εισαγγελέας, ανέφερε πως έδωσε από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες στην ηγεσία της Αστυνομίας όπως προβεί στην πλήρη, ενδελεχή και εις βάθος διερεύνηση για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιονδήποτε.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχει τεθεί το ντοκιμαντέρ που είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ αναμένεται να αρχίσει η λήψη καταθέσεων από όλους τους εμπλεκόμενους και από τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται οι πρωταγωνιστές στο βίντεο. 

Σημειώνεται, πως πλέον ο Χριστάκης Τζιοβάνης δεν καλύπτεται πλέον από ασυλία αφού παραιτήθηκε από το αξίωμα του βουλευτή, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, συνεχίζει να καλύπτεται από ασυλία, καθώς δήλωσε πως θα απέχει από τη Δευτέρα και δεν έχει μέχρι στιγμής υποβάλει την παραίτηση του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στενεύει ο κλοιός για Συλλούρη και επίκεινται αλλαγές στη Βουλή

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό