Κυριακή 24 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Επιβεβαιώνει καταγγελία Πιττάτζιη στη ΜΟΚΑΣ ο Ιωαννίδης-Τι διερευνά η Αστυνομία

  13/10/2020 07:30
Επιβεβαιώνει καταγγελία Πιττάτζιη στη ΜΟΚΑΣ ο Ιωαννίδης-Τι διερευνά η Αστυνομία

Επιβεβαιώνει καταγγελία Πιττάτζιη στη ΜΟΚΑΣ ο Ιωαννίδης-Τι διερευνά η Αστυνομία

  13/10/2020 07:30
Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τις αποκαλύψεις του Al Jazeera, με την Αστυνομία μέχρι στιγμής να μην έχει οδηγίες για οποιαδήποτε ποινική έρευνα, πέραν της διερεύνησης των ισχυρισμών των εμπλεκομένων που προέβησαν σε καταγγελία κάνοντας λόγο για παγίδευση τους. 
 
 
Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, με επιστολή τους στον Γενικό Εισαγγελέα, καταγγέλλουν παγίδευση και καταγραφής δεδομένων με κρυφές κάμερες από υπό κάλυψη ερευνητές που έφθασαν στην Κύπρο και τους συστήθηκαν ως δήθεν επενδυτές, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χωρίς την συγκατάθεση τους. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση των ισχυρισμών των τεσσάρων ατόμων, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται το βίντεο, το οποίο θα εξεταστεί στα πλαίσια της διερεύνησης των ισχυρισμών των παραπονούμενων.
 
Σημειώνεται πως η Αστυνομία δεν έχει οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία, για ποινική διερεύνηση σε σχέση με τα όσα καταγράφονται και αναφέρονται στο βίντεο αναφορικά με τον τρόπο που φαίνεται να συζητήθηκε η παραχώρηση πολιτογράφησης σε υποτιθέμενο επενδυτή. Ωστόσο, από την μελέτη του βίντεο, εάν προκύψει οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του, τότε οι ανακριτές θα αποταθούν στην Νομική Υπηρεσία. 
 

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς των εμπλεκομένων πως προέβησαν σε καταγγελία τόσο στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στην ΜΟΚΑΣ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης, ανέφερε πως «όντως ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης είχε τηλεφωνήσει στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και οι λειτουργοί του είπαν πως είναι θέμα Αστυνομίας και απευθύνθηκε στη ΜΟΚΑΣ και έδωσε λεπτομέρειες για το τι είχε γίνει». Η καταγγελία έγινε στις 29 Οκτωβρίου του 2019. 
 
Ερωτηθείς ο κ. Ιωαννίδης εάν ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα διεξάγει έρευνα, ανέφερε πως σίγουρα θα γίνει έρευνα από την νέα ηγεσία, καθώς στις 15 Οκτωβρίου είναι οι εκλογές, ωστόσο εξέφρασε την θέση πως η Αστυνομία θα πρέπει να διεξάγει ποινική έρευνα και να της δοθούν σχετικές οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας