Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αψήφησε τα μέτρα και προπονούσε 21 ανήλικους-Ενώπιον Δικαστηρίου 65χρονος

  08/10/2020 07:50
Αψήφησε τα μέτρα και προπονούσε 21 ανήλικους-Ενώπιον Δικαστηρίου 65χρονος

Αψήφησε τα μέτρα και προπονούσε 21 ανήλικους-Ενώπιον Δικαστηρίου 65χρονος

  08/10/2020 07:50
Φαίνεται ότι κάποιοι δεν βάζουν μυαλό, παρά τις καθημερινές εκκλήσεις τόσο από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, όσο και από την επιστημονική ομάδα. Η Αστυνομία εντόπισε προπονητή και ομάδα basket σε ανοιχτό χώρο, στο Παραλίμνι, παραβιάζοντας τα διατάγματα του περί Λοιμοκάθαρσης νόμου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της δύναμης, γύρω στις 6:10 το απόγευμα, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που επέβαλε η Κυβέρνηση για περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, εντόπισε ομάδα basket μαθητών, κάτω των 14 ετών, να προπονείται στο Λύκειο Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 21 συνολικά ανήλικοι, εκ των οποίων τα 12 είναι αγόρια και οι 9 κορίτσια.
 
Στον χώρο εντοπίστηκε και ο 65χρονος προπονητής τους, ο οποίος καταγγέλθηκε από την Αστυνομία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, αφού θα σχηματιστεί υπόθεση εναντίον του.
 
 
Σύμφωνα με τα διατάγματα, από τις 5 Οκτωβρίου, με διάρκεια δύο εβδομάδων: 

-Απαγορεύονται οι προπονήσεις και οι αγώνες αθλητών κάτω των 18 ετών, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, καράτε, κοκ.

-Απαγορεύονται οι απογευματινές αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Αθλητισμός για Όλους – ΑΓΟ).

-Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και υποστατικά από τις αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

-Συστήνεται αυστηρά η τήρηση των μέτρων σε χώρους όπου πραγματοποιούνται πρόβες ή και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου (π.χ. χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις, χορός, κτλ).

Στις δεκατέσσερις οι καταγγελίες παγκύπρια

Σε συνολικά 490 ελέγχους υποστατικών παγκύπρια προέβη το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία , ώστε να διαπιστώσει αν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, κατά το τελευταίο 24ωρο, μέλη της Δύναμης προέβησαν συνολικά σε 4 καταγγελίες υποστατικών και 10 καταγγελίες πολιτών.
 
Πιο αναλυτικά, στην επαρχία Λευκωσίας διενεργήθηκαν 117 έλεγχοι και προέκυψαν 1 καταγγελία υποστατικού και 2 πολιτών, στην επαρχία Λεμεσού έγιναν 65 έλεγχοι με 3 καταγγελίες υποστατικών και 1 πολίτη, στην επαρχία Λάρνακας έγιναν 146 έλεγχοι και προέκυψαν 3 καταγγελίες πολιτών, στην Αμμόχωστο έγιναν 108 έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 54 έλεγχοι, από τους οποίους δεν προέκυψε καμία καταγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας