Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καταγγελία για εγκλεισμό θύματος ξυλοδαρμού στο ψυχιατρείο, για να προστατευθεί από το θύτη

  06/10/2020 15:33
Καταγγελία για εγκλεισμό θύματος ξυλοδαρμού στο ψυχιατρείο, για να προστατευθεί από το θύτη

Καταγγελία για εγκλεισμό θύματος ξυλοδαρμού στο ψυχιατρείο, για να προστατευθεί από το θύτη

  06/10/2020 15:33
Το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών με ανακοίνωση του, προβαίνει σε καταγγελία για παραβιάσεις της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών σε σχέση με περίπτωση θύματος ξυλοδαρμού, που «εγκλείστηκε», όπως αναφέρει, «για πέντε βράδια στο ψυχιατρείο για να προστατευθεί από τον θύτη».
 
«Οι αστυνομικές αρχές θεώρησαν ότι η προστασία τους από την ευθύνη να εντοπίσουν τον δράστη και να παρέχουν στήριξη στη γυναίκα θύμα και μάρτυρα καταγγελίας υπερείχε της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της γυναίκας που προσέφυγε στη δικαιοσύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικτύου. «Από πότε γυναίκα θύμα βίας κλειδώνεται στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας για πέντε βράδια; Από τότε που οι Αρχές της Δημοκρατίας έκριναν ότι λόγω ... covid θα πάρει πέντε μέρες για να στείλουν ιατροδικαστή να την εξετάσει», προστίθεται.
 
«Καταγγέλλουμε την υποκρισία σας. Καταγγέλλουμε την εγκληματική σας αδιαφορία. Καταγγέλλουμε τη στυγνή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων γυναικών θυμάτων βίας. Καταγγέλλουμε την άρνησή σας να συμμορφωθείτε με τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από την υπογραφή διεθνών συμβάσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του δικτύου.
 
Από πλευράς του, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την καταγγελία, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι δεν μπορεί να τοποθετείται σε μια υπόθεση που δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι «κατά κανόνα ακολουθούνται οι νενομισμένες διαδικασίες κι αν ενδεχομένως έγινε οτιδήποτε το οποίο αφορά συγκεκριμένη υπόθεση, και ξεφεύγει από τις νενομισμένες διαδικασίες, και υποβληθούν στοιχεία, θα διερευνηθεί.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας