Από το σχολικό bullying και την κατάθλιψη, έρμαιο των ορέξεων του δήθεν προστάτη

Γολγοθάς δίχως τέλος για ανήλικο κοριτσάκι, το οποίο βυθίστηκε στην κατάθλιψη και προέβη σε απονενοημένες πράξεις λόγω σχολικού εκφοβισμού, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έμελλε να πέσει στα χέρια ενός αρρωστημένου που ήθελε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του, πουλώντας στοργή και αγάπη σε ένα ευάλωτο παιδί.
 
Το Δικαστήριο επέβαλε στον θύτη ποινές φυλάκισης από οκτώ μήνες μέχρι τρία έτη, αφού κρίθηκε  ένοχος σε πέντε κατηγορίες άσεμνης επίθεσης και σε τρεις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, ενώ προσέφυγε στο Ανώτατο ασκώντας έφεση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως καταγράφονται στην απόφαση, η παραπονούμενη  τον Δεκέμβριο του 2012 παραπέμφθηκε προς παρακολούθηση στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, αφού βίωνε σχολικό εκφοβισμό, ο οποίος περιλάμβανε τόσο σωματική όσο και ψυχολογική κακοποίηση. Μάλιστα, ήταν τόσο σοβαρού βαθμού, που ανήλικη προέβη δυο φορές σε απονενοημένες πράξεις, οι οποίες ήταν χειριστικού τύπου, ενώ οι ιατροί διέγνωσαν πως η ανήλικη έπασχε από κατάθλιψη, ήταν ψυχικά τραυματισμένη, παρουσίαζε χαμηλή αυτοεκτίμηση και ήταν ευάλωτη.

Η ανήλικη, μετά τον σχολικό εκφοβισμό που βίωνε, κρίθηκε αναγκαίο να αλλάξει σχολείο, ενώ για τη μετάβαση της στο σχολείο χρησιμοποιούσε λεωφορείο, οδηγός του οποίου ήταν και ο κατηγορούμενος.

Η παραπονούμενη σε κάποιες περιπτώσεις δέχθηκε επίθεση από μαθήτριες κατά τον χρόνο της στάσης του λεωφορείου σε συγκεκριμένο σημείο. Για τον λόγο αυτό ο πατριός της ανήλικης ζήτησε από τον κατηγορούμενο, με τον οποίο ήταν μακρινοί συγγενείς, να αφήνει την κόρη του να παραμένει εντός του λεωφορείου, προκειμένου να προστατευτεί από τυχόν επιθέσεις ή εκφοβισμό που μπορούσε να δεχθεί. Ο κατηγορούμενος συμφώνησε όπως αφήνει την παραπονούμενη να παραμένει εντός του λεωφορείου όταν εκτελεί ο ίδιος το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Ο κατηγορούμενος σε δύο περιπτώσεις επενέβη και προστάτεψε την παραπονούμενη όταν μαθήτριες, στη μία περίπτωση, και μαθητής στην άλλη, επιχείρησαν να την ενοχλήσουν.

Περί τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2013, όταν το λεωφορείο οδηγήθηκε στον χώρο στάθμευσης και εντός αυτού βρίσκονταν μόνο ο κατηγορούμενος και η παραπονούμενη, μετέβηκε στο πίσω μέρος του λεωφορείου και ζήτησε από την ανήλικη να κλείσει τις κουρτίνες, ενώ στη συνέχεια την κάλεσε  να έρθει κοντά του. Ακολούθως, αφού της είπε ότι την αγαπά και την προστατεύει, προέβη σε άσεμνες πράξεις, λέγοντας της μάλιστα πως επρόκειτο για «χάρη».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος είπε στην ανήλικη να μην αναφέρει οτιδήποτε «και να μην ανοίξει ιστορίες διότι είναι «πελλός».

Αφού ο κατηγορούμενος προέβη σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις σε άσεμνες πράξεις, στην παρουσία της ανήλικης, στη συνέχεια την κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ επανάληψη, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να επισκέπτεται την οικία της και να αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με τους γονείς της. Μάλιστα, βοήθησε τη μητέρα της παραπονούμενης να βρει δουλειά.
  
Μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2013, η ανήλικη μίλησε για τα όσα βίωνε στα χέρια του κατηγορούμενου σε μια φίλη της, ζητώντας της όμως να μην πει οτιδήποτε.

Ωστόσο, η φίλη της παραπονούμενης μίλησε στην επισκέπτρια υγείας του σχολείου, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τη Διεύθυνση.

Η ανήλικη, αρχικά  διαβεβαίωνε ότι όλα πάνε καλύτερα στη ζωή της, στο σπίτι και στο σχολείο, ωστόσο στην πορεία, μίλησε στους ιατρούς της, μετά από ενθάρρυνση και ψυχολογική υποστήριξη. Η ανήλικη, με συστολή και δισταγμό, αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο, ενώ κατά την περιγραφή των γεγονότων διακατεχόταν από φόβο, ντροπή και θυμό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ήταν αναστατωμένη και απέφευγε τη βλεμματική επαφή, έκλαιγε και με δυσκολία έβγαινε η φωνή της.

Ακολούθησε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία από την ανήλικη και τους γονείς της, η οποία στη συνέχεια συνέλαβε και προχώρησε στη δίωξη του κατηγορούμενου.

Θέση του κατηγορούμενου, ήταν πως η ανήλικη ψεύδεται, ωστόσο το Δικαστήριο στην απόφαση του ανέφερε πως «η εικόνα που αποκόμισα από τον κατηγορούμενο δεν ήταν θετική. Θεωρώ ότι δεν προσήλθε στο Δικαστήριο για να καταθέσει με ειλικρίνεια, αλλά αντιθέτως το περιεχόμενο της μαρτυρίας του δεικνύει ότι οι ισχυρισμοί του στερούνται πειστικότητας και προβλήθηκαν στην προσπάθεια του να αποκρύψει την αλήθεια».

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό