Τέρμα στις κακόβουλες πυρκαγιές για ανάπτυξη επιχειρεί να βάλει η Βουλή

Τέρμα στις κακόβουλες πυρκαγιές σε δασικές περιοχές με σκοπό την οικιστική ή οποιαδήποτε άλλη ανάπτυξη, θα επιχειρήσει να θέσει η Βουλή, μετά από πρόταση νόμου που κατέθεσε σήμερα η ΕΔΕΚ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.
 
Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως άρχισε η συζήτηση της πρότασης της ΕΔΕΚ με βάση την οποία σε περιπτώσεις πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, θα απαγορεύεται η αλλαγή στη ζώνη ανάπτυξης στις συγκεκριμένες περιοχές, έτσι ώστε να μην ευνοείται η σκόπιμη τοποθέτηση πυρκαγιών για σκοπούς μελλοντικής οικιστικής ή άλλου είδους ανάπτυξης.
 
«Φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον τόσο από πλευράς των μελών της Επιτροπής, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να υπάρξει μια σχετική ρύθμιση και να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στη σημερινή νομοθεσία όπως αυτή ισχύει και λειτουργεί», είπε.
 
Ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την ελπίδα όπως έγκαιρα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία από τη Βουλή, έτσι ώστε στο μέλλον να αποτραπούν περιπτώσεις κακόβουλων και σκόπιμων πυρκαγιών, με σκοπό στη συνέχεια να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης της περιοχής.
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε πως εκ πρώτης όψεως συμφωνούν με την περαιτέρω συζήτηση της πρόταση της ΕΔΕΚ καθώς όπως σημείωσε, θα πρέπει ως Πολιτεία να λειτουργήσουμε ως προμηθείς και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την αποτροπή των πυρκαγιών με στόχο την αλλαγή των ζωνών ανάπτυξης.
 
Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Λεωνίδου, είναι να μην δημιουργήσουμε με τη νομοθεσία περαιτέρω ασάφειες και κενά. «Εμείς θα συμβάλουμε σε αυτή τη νομοθεσία με στόχο την απάμβλυνση αυτού του προβλήματος», είπε, και σημείωσε πως στην υφιστάμενη νομοθεσία θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση της αποτροπής των πυρκαγιών.
 
Phg;hQ KYPE

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»