Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Προειδοποιεί για τα νέα πρόστιμα φωτιά η Αστυνομία

  29/09/2020 10:04
ΒΙΝΤΕΟ: Προειδοποιεί για τα νέα πρόστιμα φωτιά η Αστυνομία

ΒΙΝΤΕΟ: Προειδοποιεί για τα νέα πρόστιμα φωτιά η Αστυνομία

  29/09/2020 10:04
Για τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου, στους οδηγούς που θα παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενημερώνει με βίντεο που δημιούργησε η Αστυνομία. 
 
Όπως αναφέρει η Αστυνομία, από την 1η Οκτωβρίου 2020 αλλάζουν οι ποινές για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Οδηγείς... χωρίς κράνος; €200... και μιλάς στο κινητό; €150... χωρίς ζώνη ασφαλείας; €150... χωρίς κατάλληλο παιδικό κάθισμα; €150»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, αναφέρει ότι από την 1η Οκτωβρίου 2020 τίθενται σε ισχύ οι νέες πρόνοιες στις νομοθεσίες που αφορούν τις τροχαίες παραβάσεις. Οι αναθεωρημένες ποινές στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη συμμόρφωση των πολιτών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
Ο εκσυγχρονισμός των ποινών, προστίθεται, αφορά μεταξύ άλλων, τροχαίες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, ή οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης ή ζώνη ασφαλείας, η οδήγηση χωρίς κράνος, ή ασφάλιστρο κ.ά.
 
«Η Αστυνομία προσβλέπει στην πλήρη συνεργασία όλων των οδηγών και συμμόρφωσή τους στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε ως κοινωνία να μειώσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και κατά συνέπεια την απώλεια ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Οι αναθεωρημένες ποινές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.roadsafetycyprus.gov.cy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας