Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Δεν δικαιολογείται η διαθεσιμότητα του αστυνομικού που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία»

  17/09/2020 15:01
«Δεν δικαιολογείται η διαθεσιμότητα του αστυνομικού που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία»

«Δεν δικαιολογείται η διαθεσιμότητα του αστυνομικού που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία»

  17/09/2020 15:01
Δεν θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη, σύμφωνα με τις αρχές του Διοικητικού Δικαίου, οποιαδήποτε απόφαση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα το μέλος της Αστυνομίας, το οποίο μετά την αποφυλάκισή του σε σχέση με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας επέστρεψε στο Σώμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, επικαλούμενος σχετική γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επέστρεψε κανονικά στο Σώμα ο αστυνομικός «Evridiki» που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία
 
Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε μέλος της Αστυνομίας, ειδικό αστυνομικό, το οποίο μετά την αποφυλάκισή του σε σχέση με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, επέστρεψε στο Σώμα, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «εναντίον του συγκεκριμένου μέλους μας, εκκρεμεί δικαστική διαδικασία ενώπιον τριμελούς πειθαρχικής επιτροπής για το πειθαρχικό αδίκημα της καταδίκης σε ποινικό αδίκημα» και πρόσθεσε ότι η τριμελής επιτροπή αποτελείται από δύο λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας και ένα Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας.
 
«Τον τελικό λόγο, τόσο για τον χειρισμό της πειθαρχικής υπόθεσης, όσο και για το αποτέλεσμα, τον έχει η αναφερόμενη ανεξάρτητη επιτροπή», ανέφερε.
 
Όσον αφορά στο θέμα της επιστροφής του μέλους της Αστυνομίας στα καθήκοντά του, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «ζητήθηκε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσο θα έπρεπε να τεθεί εκ νέου σε διαθεσιμότητα» και πρόσθεσε ότι «σε απάντησή της, ημερομηνίας 24/06/2020, αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα το συγκεκριμένο μέλος μας, δεν θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη, σύμφωνα με τις αρχές του Διοικητικού Δικαίου».
 
Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι, «το μέλος μας μετά την αποφυλάκισή του, ανέλαβε καθήκοντα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας