Μετέφεραν τα ζώα σε σακούλια από το προηγούμενο βράδυ, πέθαναν από ασφυξία

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για διαλεύκανση των όσων διαδραματίστηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου την Δευτέρα, πρώτη μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου, «συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από μαθητές, προσωπικό του σχολείου και άλλα άτομα τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Επίσης η Αστυνομία γνωρίζει την κτηνοτροφική μονάδα στο Παραλίμνι από την οποία κλάπηκαν τα κοτόπουλα και τα κουνέλια τα οποία ορισμένοι μαθητές έριξαν από τα μπαλκόνια του Λυκείου Παραλιμνίου τη Δευτέρα, πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς».
 
Πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται επίσης η επεξεργασία των βίντεο που κυκλοφόρησαν σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζουν τόσο την ρίψη των κοτόπουλων και των κουνελιών όσο και φωτοβολίδων και καπνογόνων, τα οποία εξασφάλισε η Αστυνομία. Στην ΑΔΕ Παραλιμνίου κλήθηκαν για κατάθεση ο Διευθυντής του Λυκείου ενώ θα κληθούν για κατάθεση και γονείς μαθητών».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι «οι πληροφορίες που κατέχει η Αστυνομία αναφέρουν ότι οι μαθητές που χρησιμοποίησαν τα κοτόπουλα και τα κουνέλια, συγκεντρώθηκαν σε ένα χώρο και μετέβησαν στο Λύκειο, χωρίς να τους αντιληφθεί κανένας. Στο σχολείο μεταφέρθηκαν επίσης και περιστέρια» τα οποία φαίνεται ότι οι μαθητές θα άφηναν ελεύθερα.
Σε άλλη ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου είπε πως «τα αδικήματα που εξετάζουν οι ανακριτές της υπόθεσης αφορούν κακομεταχείριση ζώων, αδίκημα που θεωρείται από την Αστυνομία το πιο σημαντικό. Ακόμα μεταξύ άλλων εξετάζονται αδικήματα που αφορούν παράνομη κατοχή και χρήση και βεγγαλικών και φωτοβολίδων, αναγραφή συνθημάτων, παράνομη συνάθροιση μαθητών, ανησυχία και κλοπή ζώων».
 
Στο μικροσκόπιο των ανακριτών της υπόθεσης, συνέχισε είναι «ο εντοπισμός του υποστατικού από το οποίο αγοράστηκαν τα βεγγαλικά και οι φωτοβολίδες ενώ θα διερευνηθεί κατά πόσον εμπλέκονται εξωσχολικοί στην συγκεκριμένη δραστηριότητα».
 
Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως «οι μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι άνω των 14 ετών και είναι ποινικά υπεύθυνοι για κάθε πράξη και παράλειψη που κάνουν. Η μάζα των εμπλεκομένων μαθητών είναι άνω των 17 ετών και τυγχάνουν μεταχείρισης όπως κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Εξάλλου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Παραλιμνίου, Αντρέας Σκίτσας ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως «υπάρχει προβληματισμός από πλευράς των γονέων και σίγουρα υπάρχει επιθυμία να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας και να εντοπιστούν τα παιδιά που εμπλέκονται στη υπόθεση. Κακώς λέγεται ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου είναι έθιμο, αφού τόσα χρόνια που είμαι στα σχολεία της περιοχής, πρώτη φορά ακούω να χαρακτηρίζεται έθιμο, ένα τέτοιο συμβάν, χωρίς όμως να σημαίνει ότι προηγούμενες χρονιές δεν σημειώθηκαν διάφορα γεγονότα».

Πρόσθεσε ότι «επιθυμία των γονέων είναι να εξιχνιαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το περιστατικό, ενώ υπάρχει προβληματισμός ως προς το πανό με το αισχρό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο μπαλκόνι του σχολείου. Συγκεκριμένα ποιος είναι ο ενήλικας επαγγελματίας, ο οποίος διανοήθηκε να κάνει αυτό το πανό και να πληρωθεί γι’αυτή τη δουλειά» είπε και σημείωσε πως «αυτό το γεγονός πρέπει να προβληματίσει τη κοινωνία μας».


Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος δεν κλήθηκε για κατάθεση στην Αστυνομία και πως σύμφωνα με δικές του πληροφορίες «τα παιδιά μετέβησαν στο σχολείο από το προηγούμενο βράδυ, έγραψαν πάνω στους τοίχους και μετέφεραν τα κοτόπουλα, τα κουνέλια ακόμα και περιστέρια τα οποία είχαν σε σακούλια σκυβάλων. Μέχρι να αφήσουν την επόμενη ημέρα τα περιστέρια ελεύθερα, αυτά  πέθαναν από ασφυξία» είπε και σημείωσε πως «στο Λύκειο Παραλιμνίου μετέβησαν από το προηγούμενο βράδυ μαθητές και από άλλα δύο σχολεία».  
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «οι γονείς και οι μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση θα ασκήσουν πιέσεις για να κουκουλωθεί το θέμα. Ελπίζω τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν θα κουκουλωθεί η υπόθεση" είπε και σημείωσε πως "τα παιδιά πρέπει να έχουν μια κάποια τιμωρία, ωστόσο δεν ζητούμε την κατακρεούργηση τους, ούτε να τα τους βάλουμε ταμπέλες και να τα καταστρέψουμε για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Δειτε Επισης

Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή