Διαμαρτυρία για τη μάσκα χωρίς... μάσκα και αποστάσεις-Παρακολουθούσε με drone η Αστυνομία (pics)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από άτομα που είναι εναντίον της χρήσης μάσκας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.
 
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν κάτι περισσότερο από διακόσιοι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα, ενώ κρέμασαν πανό όπως, «Αστυνομία υπερβήκατε τα όρια της δικτατορίας» και «ΕΝΑΣ είναι ο αληθινός θεός ο Ιησούς Χριστός». Oι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα, όπως «κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά».
 
Στο χώρο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες επέβλεψαν την διαμαρτυρία, αλλά και για διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, μίλησε ο γιατρός Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε ψεκασμένοι με την αλήθεια. Είμαστε ψεκασμένοι με την αλήθεια. Είμαστε ψεκασμένοι με την επιστήμη». 
 
Υποστήριξε επίσης, ότι «φωνάζουμε σε όλους ότι είμαστε μια ήρεμη δύναμη, φωνάζουμε ότι ναι, είμαστε οι ηθικοί της πατρίδας μας, είμαστε η πνευματική κληρονομιά στην Κύπρο».
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, βιντεοσκοπείτο με τη χρήση drone, ώστε να αξιολογηθεί το υλικό, σε περίπτωση που υπάρχει παραβίαση του διατάγματος που βρίσκεται σε ισχύ για τις μαζικές συγκεντρώσεις.
Σύμφωνα με το διάταγμα, «απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που καθορίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες, τις οποίες εκδίδει το Υπουργείο Υγείας».

Όσον αφορά στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στο Διάταγμα, οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, είναι:
 
«Σύμφωνα με τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο σειράς οδηγιών προς τους πολίτες για την προφύλαξή τους από τη νόσο COVID-19, τα άτομα που θα λάβουν μέρος σε ειρηνικές διαδηλώσεις υποχρεούνται να τηρούν τα πιο κάτω μέτρα:
 
1. Χρήση μάσκας από όλα τα άτομα που λαμβάνουν μέρος στη διαδήλωση.
 
2. Τήρηση μέτρων φυσικής αποστασιοποίησης μεταξύ των διαδηλωτών στο 1,5 μ.
 
3. Απαγορεύεται ο διαμοιρασμός φυλλαδίων/οποιωνδήποτε εγγράφων.
 
4. Απαγορεύεται η παρουσία πλανοδιοπωλών/περιπτέρων.
 
5. Ο διοργανωτής/φορέας που διοργανώνει τη διαδήλωση θα ενημερώνει την Αστυνομία Κύπρου σχετικά, θα ορίζει διοργανωτή (άτομο), ο οποίος θα συνομιλεί με την Αστυνομία Κύπρου και ο οποίος θα έχει την ευθύνη για τη σωστή τήρηση των μέτρων στη διαδήλωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης