Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κινδύνεψε να πνιγεί 71χρονη στη Λάρνακα-Σωτήρια επέμβαση ναυαγωσωστών

  10/09/2020 14:13
Κινδύνεψε να πνιγεί 71χρονη στη Λάρνακα-Σωτήρια επέμβαση ναυαγωσωστών

Κινδύνεψε να πνιγεί 71χρονη στη Λάρνακα-Σωτήρια επέμβαση ναυαγωσωστών

  10/09/2020 14:13

Σε νέο περιστατικό ανταποκρίθηκαν οι ναυαγοσώστες στην παραλία Μακένζι της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκυπριας Επιτροπης Επαγγελματιων Ναυαγοσωστων Παραλιων το πρωί στις 7 και 50 οι ναυαγοσωστες στο σημείο Λαύρα εντόπισαν ηλικιωμένη γυναίκα να καλεί για βοήθεια δίπλα από τις σημαδούρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ακολούθηκε ανέλκυση της από το νερό με την βοήθεια άλλων λουόμενων, έγινε παροχή των πρώτων βοηθειών και χορήγηση οξυγόνου.
 
Η ηλικιωμένη αρνήθηκε την μεταφορά της στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο ενώ της έγινε σύσταση να επισκεφτεί άμεσα τον προσωπικό της γιατρό.

«Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, αλλά και μετά από παράπονα που δεχτήκαμε από λουόμενους θα θέλαμε να διευκρινήσουμε δημόσια ότι:

Α) Μέχρι και αυτή την στιγμή το μοναδικό σημείο στην επαρχία Λάρνακας που λειτουργεί με ωράριο βάρδιας είναι το σημειο ΛΑΡ8Α στο Μακένζι (06.30-19.00). Γιά άγνωστο λόγο και ενώ υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης ΟΛΑ τα υπόλοιπα σημεία λειτουργούν από τις 10.30-18.00.

Β) Ως επιτροπή δεν είχαμε καμμιά επίσημη ενημέρωση ή άλλο λόγο ως προς τις ώρες λειτουργίας των πύργων ή τον λόγο που δεν καλύπτονται άλλα σημεία με ωράριο βάρδιας.

Γ)Προτρέπουμε τους λουόμενους όπως πηγαίνουν στην παραλία μόνο από τις 10.30-18.00 γιατί οι αποφάσεις κάποιων τους αφήνουν εκτεθειμένους σε κάθε είδους κίνδυνο.

Επίσης θα θελαμε να τονίσουμε ότι ενώ υπάρχει αρκετός κόσμος από τις πρωινές ώρες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Κύριοι αν-αρμόδιοι αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας προτού να χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας