«Βιώσαμε την κακοποίηση, δεν πήραμε ποτέ δώρα τα Χριστούγεννα, δεν μας είπαν χρόνια πολλά»

Δραματική έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθύνει ο κρατούμενος Κεβόρκ, σε σχέση με την απόφαση για απέλαση του συντρόφου του, με τον οποίο τον περασμένο Ιανουάριο, σύναψε σύμφωνο συμβίωσης.
 
Ωστόσο, το Τμήμα Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε όπως ο σύντροφός του, Έντζο, απελαθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ μετά την αποφυλάκισή του, αντί να μεταφερθεί στην Μεννόγεια, μεταφέρθηκε σε αστυνομικά κρατητήρια, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του, καταγγέλλοντας μάλιστα άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
 
Με νέες συγκλονιστικές επιστολές του ο Κεβόρκ, διηγείται την τραγική ιστορία του, λέγοντας ότι κατά την παιδική του ηλικία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συγγενικό του και άλλα πρόσωπα, αναφέροντας ότι μετά από χρόνια και τα όσα βίωσε κατάφερε στις φυλακές να γνωρίσει ένα πρόσωπο, βρίσκοντας τη ευτυχία και με τον οποίο θα ήθελε, μετά την αποφυλάκισή του, να συνεχίσει να κάνει όνειρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χαστούκι Λοττίδου για την μεταφορά του Έντζο σε αστυνομικά κρατητήρια
 
Επίσης, διηγείται την τραγική ιστορία και του Έντζο, η οποία παρομοιάζει με τη δική του, ενώ κάνει λόγο για αδικία σε σχέση με την απόφαση που πάρθηκε, νιώθοντας ότι επρόκειτο για απόφαση, που λήφθηκε με βάση το γεγονός ότι ο Έντζο είναι ομοφυλόφιλος, αφού σε άλλες περιπτώσεις ετερόφυλων ζευγαριών, που ο ένας είναι αλλοδαπός, δίδεται σχετική άδεια παραμονής, ώστε να μην χωρίσουν την οικογένεια, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες και σε όλες τις περιπτώσεις χωρίς διάκριση.
 
Ο Κεβόρκ σε μία από τις επιστολής του διηγείται: «ονομάζομαι Κέβορκ, είμαι 35 χρονών και είμαι ομοφυλόφιλος. Είμαι απ’ εκείνα τα παιδιά τα διαφορετικά, όπως λένε, αλλά είμαι και εγώ άνθρωπος με αισθήματα και ψυχή. Έχω περάσει δύσκολα χρόνια και απελπιστηκές στιγμές στη ζωή μου. Έχω βιώσει την κακοποίηση σωματική και σεξουαλική από την παιδική μου ηλικία και είναι η πρώτη φορά που νιώθω την ανάγκη να μιλήσω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρές καταγγελίες για εξευτελιστική μεταχείριση-«Πίνει νερό από τον νεροχύτη»
 
Στην φυλακή γνώρισα ένα παιδί, τον Wemson Cobral De Costa από τη Βραζιλία, που είχε περάσει τα ίδια μαζί μου, που με αγάπησε και τον αγάπησα, που είχα ένα άνθρωπο να γείρω το κεφάλι μου, μία αγκαλιά, μία συντροφικότητα να μιλούμε για τη ζωή μας, να κάνουμε όνειρα μαζί και μία στήριξη, ένα άνθρωπο αληθινό, μία αποδοχή.
 
Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα άνθρωπο στη ζωή σου, να μην είσαι μόνος σου, να μεγαλώνεις μαζί του, να περπατάς στο ίδιο μονοπάτι και ένα άνθρωπο που να μη σε εκμεταλλεύεται όπως έκαναν όλοι στη ζωή μου. Έχω καταφέρει με την αγάπη και την στήριξη να είμαι καθαρός, μακριά από ναρκωτικά, έχω καταφέρει μέσα από την αγάπη που βρήκα στις φυλακές να αποτοξινωθώ. Με τον Wemson συνάψαμε σύμφωνο συμβίωσης στη φυλακή στις 10-1-2020.
 
Ο Wemson στη Βραζιλία ήταν άστεγος, φτωχός, κακοποιημένος, κοιμόταν στους δρόμους, ήταν πεταξούμενος, έτρωγε από τα σκουπίδια, κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του, λόγω ψηλής εγκληματικότητας στη Βραζιλία, είναι ένα παιδί κακοποιημένο και αυτό. Που η φυλάκισή του στην Κύπρο, του έδωσε την ευκαιρία να αλλάξει ζωή, να κάνει όνειρα, να νιώσει αγάπη. Μας έδωσε και στους δύο την ευκαιρία να αλλάξουμε μαζί ζωή.
 
Για πρώτη φορά έχουμε ο ένας τον άλλο. Δεν έχουμε πάρει ποτέ δώρα τα Χριστούγεννα όταν ήμασταν παιδιά, δεν είχαμε κανένα κοντά μας να μας πει χρόνια πολλά, να μας δώσει και κάρτα στα γενέθλιά μας. Η μητέρα μου έκανε τόσες δουλειές τη μέρα, για να μπορέσει να μεγαλώσει εμένα και τις δύο μου αδελφές. Θυμάμαι είχε μέρες που είχαμε δύο αυγά και τα μοιραζόμασταν με τις αδελφές μου. Πολλές φορές ήταν που κοιμόμασταν νηστικοί. Αυτές είναι αναμνήσεις που έχω από παιδί, φτώχεια, κακοποίηση, φωνές, πείνα, δυστυχία.
 
Ποιος θα το πίστευε ότι κάποια φάση της ζωής μου θα ένιωθα αυτά τα συναισθήματα, να είμαι ευτυχισμένος. Βιώσαμε τη δυστυχία, την προκατάληψη, την απόρριψη. Βρήκαμε όμως την ευτυχία, ο ένας στον άλλο.
 
Το γεγονός ότι είμαστε ομοφυλόφιλοι δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε άνθρωποι με αισθήματα και ψυχή. Αυτό που ζητούμε είναι να μας δώσετε την ευκαιρία να μείνουμε μαζί, μην μας χωρίζετε, μην καταστρέφετε την ευτυχία που βρήκαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τους χωρίζουν με διάταγμα απέλασης για τον Έντζο

Δειτε Επισης

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ