Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε πλήρωμα ασθενοφόρου που έσπευσε μετά από συμπλοκή στη Λευκωσία

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, καταδίκασε σήμερα το νέο περιστατικό βίας κατά μέλους πληρώματος ασθενοφόρου, το οποίο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε ανοικτό χώρο, στη Λευκωσία.

«Καταδικάζω τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές, οι οποίες στρέφονται εναντίον επαγγελματιών υγείας, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του κάθε πολίτη. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο», αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός μέσω του Twitter.

Μέλος του πληρώματος του ασθενοφόρου, το οποίο μετέβη στην περιοχή μετά από κλήση, ώστε να περισυλλέξει τον τραυματία, δέχθηκε  επίθεση, με συνέπεια τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομία έφτασε στην περιοχή, μετά από πληροφορία ότι στο συγκεκριμένο χώρο γινόταν συμπλοκή δύο ατόμων.

Όταν η Αστυνομία έφτασε στο σημείο εντοπίστηκε ένα πρόσωπο, που έφερε τραύματα στα χέρια, τα οποία φαίνεται να προκλήθηκαν από μπουκάλι.

Το άγνωστο πρόσωπο, που προκάλεσε τον τραυματισμό του συγκεκριμένου ατόμου, είχε ήδη τραπεί σε φυγή με την άφιξη της Αστυνομίας.

Εξάλλου, το τραυματισμένο πρόσωπο όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των Αστυνομικών άρχισε να φωνάζει και να εξυβρίζει, με τους Αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του, για πρόκληση ανησυχίας και δημόσιας εξύβρισης.

Σημειώνεται ότι όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο, για διακομιδή του στις Πρώτες βοήθειες, το εν λόγω πρόσωπο αρνείτο να συνεργαστεί με το πλήρωμα, ενώ κλώτσησε μέλος του πληρώματος, με συνέπεια τον τραυματισμό του.
 
Εξάλλου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε μέλος πληρώματος ασθενοφόρου εν ώρα καθήκοντος. «Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Τα πληρώματα ασθενοφόρων είναι ταγμενα για να σώζουν ζωές και το έργο τους θα πρέπει να αναγνωρίζεται και να στηρίζεται και όχι να γίνονται θύματα επιθέσεων από ανθρώπους που προσπαθούν να τους βοηθήσουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάτων
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις