Πέλεκυς 17 ετών στον εκτελεστή του Λεωνίδη-Στα μαλακά οι συγκατηγορούμενοί του

Ποινή φυλάκισης 17 χρόνων επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 2ο κατηγορούμενο για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 47χρονου  Έρνεστ Λεωνίδη, ομογενή από τη Γεωργία, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2018, σε εστιατόριο της τουριστικής περιοχής Γερμασόγειας. Μικρότερες ποινές φυλάκισης για άλλα αδικήματα επιβλήθηκαν στους δυο συγκατηγορουμένους του.
 
Υπενθυμίζεται πως οι τρεις αλλοδαποί είχαν συλληφθεί στα κατεχόμενα, όπου διέφυγαν μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης εναντίον του 2ου κατηγορούμενου μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία, την οποίαν παραδέχθηκε.
 
Στον 1ο κατηγορούμενο επιβλήθηκε, για τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος, ποινή φυλάκισης 14 μηνών, την οποία έχει ήδη εκτίσει κατά την κράτηση του. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο 1ος κατηγορούμενος αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς εναντίον του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις καταδολίευσης, διαρρήξεων και κλοπών.
 
Στον 3ο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων για το αδίκημα της μεταφοράς πυροβόλου όπλου και δυο χρόνων για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών, με τις ποινές να συντρέχουν.
 
Όπως αναφέρει το Κακουργιοδικείο, το έγκλημα της ανθρωποκτονίας είναι από τα σοβαρότερα του Ποινικού Κώδικα, αφού οι συνέπειες του είναι ολέθριες και τόνισε πως η ανθρώπινη ζωή αποτελεί το ύψιστο αγαθό, ενώ η αφαίρεση της, το ύψιστο έγκλημα. Επισημαίνει ακόμη πως τα δικαστήρια  δεσμεύονται με ανάλογο καθήκον προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιφρούρησης της, απόρροια του οποίου είναι η πρόσδοση αποτρεπτικού χαρακτήρα στην τιμωρία κάθε φονικής πράξης.
 
Σε σχέση με το αδίκημα της μεταφορά πυροβόλου όπλου, το Κακουργιοδικείο επισήμανε ότι τέτοια αδικήματα υπονομεύουν την έννομη τάξη, ανοίγουν το δρόμο στην αναρχία, θέτουν σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες και γενικότερα αφήνουν «αιμορραγούσα την έννομη τάξη». Το αδίκημα, προστίθεται, καθίσταται σοβαρότερο όταν συνοδεύεται με την κατοχή πυρομαχικών που θέτει στο προσκήνιο τον εν δυνάμει κίνδυνο περαιτέρω σοβαρής παρανομίας και απειλής.
 
Τονίζεται δε ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν το μεσημέρι, σε πολυσύχναστο χώρο, στην παρουσία ανυποψίαστων πολιτών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους