Η ανταλλαγή συντρόφων που οδήγησε σε δολοφονία-«Ξεθάφτηκαν» τα μυστικά

Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας του 33χρονου Αντρέι Πόπα, τον οποίο 26χρονος παραδέχθηκε πως σκότωσε και έθαψε στην περιοχή του Μακένζυ, με τους ανακριτές της υπόθεσης να έχουν στα χέρια τους μαρτυρίες πως το έγκλημα έχει φόντο την τέλεση εικονικών γάμων και την συμφωνία για ανταλλαγή συντρόφων, μεταξύ θύματος και θύτη.

Η παράδοση του 26χρονου Ινδόυ στην Κυπριακή Αστυνομίας, μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής, αφού ο ύποπτος είχε εντοπιστεί και συλληφθεί στα κατεχόμενα, σηματοδότησε ραγδαίες εξελίξεις στην εξαφάνιση του 33χρονου, ο οποίος αγνοείτο από τις 22 Ιουλίου.

Ο φερόμενος δράστης, παραδέχθηκε μεν τη διάπραξη του εγκλήματος, ισχυρίζεται όμως πως ο θάνατος του επήλθε από πτώση, όταν του επιτέθηκε. Κάτι το οποίο θα διαφανεί από την νενομισμένη νεκροτομή που διενεργείται σήμερα από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στην παρουσία ανθρωπολόγων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο γάμος, η γυναίκα κλειδί και οι εκβιασμοί-Όσο ομολόγησε ο φερόμενος δολοφόνος

Η ανταλλαγή συντρόφων
Θύμα και θύτης, όπως προκύπτει από τις έρευνες, φαίνεται να είχαν ανταλλάξει συντρόφους, με σκοπό το ένα ζευγάρι να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στην Κύπρο και το άλλο για οικονομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος που δολοφονήθηκε, «παρέδωσε νύφη» την σύντροφο του στον 26χρονο ύποπτο, ώστε να εξασφαλίσει άδεια παραμονής, ενώ στη συνέχεια προτάθηκε στην συμβία του φερόμενου δράστη να παντρευτεί το θύμα, με τον ρόλο προξενήτρας να αναλαμβάνει η σύντροφος του, η οποία ως αντάλλαγμα ζήτησε χρήματα.   

Όσα είπαν οι «νύφες»  
Ανακρινόμενη η 33χρονη σύντροφος του θύματος, παραδέχθηκε ότι τον Μάϊο του 2018 έφτασε στην Κύπρο και τέλεσε εικονικό γάμο με τον ύποπτο και ακολούθως επέστρεψε στη χώρα της. Παραδέχθηκε ακόμα ότι φέτος τον Ιούλιο έφτασε στην Κύπρο με σκοπό να εργαστεί, ενώ λίγες μέρες αργότερα ήρθε στην Δημοκρατία και το θύμα με στόχο να τελέσει εικονικό γάμο με κοπέλα με την οποία διατηρούσε δεσμό ο ύποπτος.  
 
Η 33χρονη παραδέχθηκε επίσης ότι επέστρεψε στην Κύπρο επειδή ο ύποπτος είχε προβλήματα με την παραμονή του στο νησί και πως έπρεπε να επισκεφθεί μαζί της την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για να επιβεβαιώσει ότι ο γάμος τους ήταν αληθινός, λαμβάνοντας, όπως ισχυρίστηκε το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.  

Οι ανακριτές έλαβαν επίσης κατάθεση από την συμβία του υπόπτου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η 33χρονη της πρότεινε να τελέσει εικονικό γάμο με το θύμα για να εξασφαλίσει την διαμονή της στην Δημοκρατία, πληρώνοντας το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.
 
Η πρώτη καταγγελία
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 23 Ιουλίου 2020 μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας η σύντροφος του θύματος, όπου ανέφερε ότι ο φίλος και ομοεθνής της ηλικίας 33 χρόνων έφυγε από το σπίτι, όπου διέμεναν, μαζί με τον ύποπτο και δεύτερο άτομο (σ.σ τη συμβία του) για να μεταβούν στην Πρεσβεία της χώρας της στη Λευκωσία για να διευθετήσουν ορισμένα έγγραφα.  
 
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο 33χρονος επικοινώνησε με την κοπέλα και της ανέφερε ότι τα δύο άτομα τον μετέφεραν σε άγνωστη του τοποθεσία, τον κτύπησαν, τον λήστεψαν και ήθελαν να του πάρουν με τη βία το κινητό του τηλέφωνο. Παρά το γεγονός ότι η κοπέλα προσπαθούσε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με τον 33χρονο εντούτοις αυτό στάθηκε αδύνατο και τελικά διαπίστωσε ότι το τηλέφωνο του  είχε απενεργοποιηθεί.
 
Η κοπέλα αφού ενημέρωσε για το περιστατικό τον ύποπτο με τον οποίο είχε τελέσει το 2018 εικονικό γάμο, μετέβη στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας για να καταγγείλει την υπόθεση, ωστόσο ο 26χρονος που την συνάντησε εκεί, την απέτρεψε να προβεί σε καταγγελία αναφέροντας της πως ο 33χρονος θα μετέβαινε σπίτι του αργότερα.
 
Γενετικό υλικό στο όχημα 
Στο σπίτι όπου διέμενε ο ύποπτος μαζί με την 33χρονη στη Λάρνακα, παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάβαση τους στη Λευκωσία, το οποίο εντοπίστηκε στις 25 Ιουλίου στη Λάρνακα, βρέθηκε αίμα το οποίο αφού εξετάστηκε διαπιστώθηκε ότι συνδέεται με γενετικό υλικό του θύματος.
         
Ο ύποπτος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου το πρωί της 26ης Αυγούστου και ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας παραδέχθηκε ότι στις 22 Ιουλίου ενώ πήγαιναν με το θύμα στη Λευκωσία, ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση αφού ο 33χρονος του ζητούσε επίμονα χρήματα.   
 
Ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι παρέκκλινε της πορείας του και μετέβησαν σε αγροτική περιοχή στην Αραδίππου όπου το θύμα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο ο ύποπτος τον ακολούθησε και όταν το θύμα τον πλησίασε, αυτός τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να κτυπήσει.
 
Επέστρεψε και τον έθαψε
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε ο ύποπτος, άφησε το θύμα αναίσθητο και έφυγε, ωστόσο επέστρεψε το βράδυ και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός. Παρέλαβε τη σορό του θύματος και αφού την έβαλε στο αυτοκίνητό του την μετέφερε σε ανοικτή περιοχή στη Λάρνακα, όπου την έθαψε, ενώ στη συνέχει μετέβη στις κατεχόμενες περιοχές.
 
Ο ύποπτος υπέδειξε στα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας το σημείο που έθαψε τη σορό του θύματος και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε το πτώμα του 33χρονου σε προχωρημένη αποσύνθεση.
 
Ακολούθως ο ύποπτος οδήγησε τους ανακριτές της υπόθεσης σε αγροτική περιοχή στην Αραδίππου και τους υπέδειξε το σημείο στο οποίο κατά τον ισχυρισμό του προηγήθηκε η πτώση και ο θάνατος του θύματος. Ανέφερε ακόμα ότι πέταξε το κινητό τηλέφωνο και την ταυτότητα του θύματος σε σημείο κοντά στο σπίτι του στη Λάρνακα, όπου αργότερα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον άφησε αιμόφυρτο, επέστρεψε το βράδυ και τον έθαψε-Βρέθηκαν κλειστά κυκλώματα

Δειτε Επισης

Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Ατταλίδου: Στόχος μας μια πράσινη, προοδευτική και χωρίς διαφθορά Κύπρος
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές