Υπό κράτηση ο φερόμενος δολοφόνος του Andrei, εν αναμονή της νεκροτομής στο θύμα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε το πρωί ο 26χρονος Ινδός που παραδόθηκε χθες το πρωί από τις κατοχικές αρχές, μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής, στην Κυπριακή Αστυνομία, και παραδέχθηκε πως είναι το πρόσωπο που δολοφόνησε τον 33χρονο Popa Andrei, ο οποίος βρισκόταν στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα, από τις 22 Ιουλίου.

Ο 26χρονος, παραδέχθηκε πως σκότωσε και στη συνέχεια έθαψε το θύμα σε σημείο στη Λάρνακα, το οποίο και υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου μετέβησαν στο μέρος και εντόπισαν τη σορό του 33χρονου, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, ζήτησαν την κράτηση του 26χρονου για οκτώ ημέρες, αφού υπολείπεται αρκετό ανακριτικό έργο μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης του 33χρονου, ενώ το πρωί διενεργείται και η νεκροτομή επί της σορού του θύματος, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, οι οποίοι στο μεταξύ εξέτασαν και τον δράστη, διαπιστώνοντας πως «είναι νηφάλιος και πολύ συνεργάσιμος».
 
Τα όσα ισχυρίστηκε ο 26χρονος κατά την ομολογία του διερευνώνται από τους ανακριτές, ενώ ο νεαρός οδηγείται για υποδείξεις σκηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομολογία για τη δολοφονία του 33χρονου-Φόντο κύκλωμα με εικονικούς γάμους

Η ομολογία, οι εκβιασμοί και ένας εικονικός γάμος
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο δράστης ομολόγησε πως το 2018 παντρεύτηκε εικονικά μια γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία ωστόσο ήταν η σύντροφος του θύματος και οι δύο τους μετά τον γάμο, έφυγαν από την Κύπρο.

Όπως ισχυρίστηκε ο 26χρονος, το θύμα και η σύντροφος του, υποτιθέμενη γυναίκα του, του ζητούσαν συνεχώς χρήματα και τον εκβίαζαν.
 
Στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργούνται, οι αρμόδιες Αρχές είχαν επικοινωνήσει με τον 26χρονο και του ζήτησαν να παρουσιαστεί με τη σύζυγο του, ώστε να παρουσιάσουν κάποια έγγραφα.
 
Ως εκ τούτου, ο 26χρονος, όπως ισχυρίζεται, ζήτησε από την γυναίκα να έρθει στην Κύπρο ώστε να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες, η οποία ωστόσο του ζήτησε δύο χιλιάδες ευρώ για να το πράξει.
 
Ο δράστης, κατέβαλε το ποσό που του ζητήθηκε και η γυναίκα έφθασε στην Κύπρο μαζί με το θύμα.
 
Ακολούθως, θύμα και θύτης, είχαν μεταβεί στην Πρεσβεία για να παραλάβουν κάποια έγγραφα που χρειαζόταν να παρουσιάσει ο 26χρονος, ενώ στην επιστροφή τους από τη Λευκωσία στη Λάρνακα, οι δύο άρχισαν να διαπληκτίζονται, αφού το θύμα φέρεται να του ζήτησε και άλλα χρήματα.
 
Σε κάποια στιγμή, ο 26χρονος άρχισε να χάνει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να σταματήσει το όχημα του και να επιτίθεται στον 33χρονο, τον οποίο άφησε σε κάποιο σημείο στην Ορόκλινη.
 
Ο 26χρονος, στη συνέχεια είχε μεταβεί στο διαμέρισμα της Ρουμάνας, όπου της είπε πως ο σύντροφος της θα επέστρεφε αργότερα.
 
Το ίδιο βράδυ, ο 26χρονος επέστρεψε στο σημείο που εγκατέλειψε αιμόφυρτο τον 33χρονο, όπου τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο σημείο στη Λάρνακα, κοντά στα Δικαστήρια, όπου και το έθαψε.
 
Ο 26χρονος, ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι είχε πεθάνει, πράγμα το οποίο αντιλήφθηκε όταν επέστρεψε το βράδυ στο σημείο που τον εγκατέλειψε.

Κλειδί η γυναίκα
Το πρόσωπο που ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνιση του 33χρονου, στις 23 Ιουλίου, ήταν η γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία ωστόσο είχε αναφέρει πως το θύμα αναχώρησε από την οικία του, γύρω στις 2.20μ.μ. της 22ας Ιουλίου, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα. Γύρω στις 3.20μ.μ. της ίδιας μέρας, ο 33χρονος φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο και να ανάφερε ότι ο 26χρονος και ακόμα ένας άνδρας, τον μετέφεραν σε άγνωστη του περιοχή και αφού επιτέθηκαν εναντίον του, τον λήστεψαν, ενώ ήθελαν να πάρουν και το κινητό του τηλέφωνο.
 
Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο του 33χρονου ελλείποντα, απενεργοποιήθηκε στις 3.40μ.μ., της 22ας Ιουλίου.
Ως εκ τούτου, η γυναίκα αναμένεται να περάσει από ανάκριση, αφού βάση της μαρτυρίας της η Αστυνομία είχε προβεί σε τρεις συλλήψεις υπόπτων, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού διαπιστώθηκε πως είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο γάμος, η γυναίκα κλειδί και οι εκβιασμοί-Όσο ομολόγησε ο φερόμενος δολοφόνος

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό