Συμπληρώνουν το παζλ και πρόσω ολοταχώς για δίκη ο καθ’ ομολογίαν πατροκτόνος

Τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης του φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στα Λεύκαρα, όπου ο 25χρονος καθ’ ομολογίαν πατροκτόνος, σκότωσε το βράδυ της 9ης Αυγούστου, τον 64χρονο πατέρα του, στήνουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, με σκοπό την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία συνεχίζει την λήψη καταθέσεων από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, τόσο του 64χρονου, όσο και του 25χρονου, καθώς και από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και όλα τα τεκμήρια που συνδέονται με τη δολοφονία.

Ο 25χρονος υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που έκρυψε το φονικό μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τη σκηνή του εγκλήματος, καθώς και τα ρούχα και το πορτοφόλι του θύματος, που πήρε μετά την διάπραξη του φόνου, επιχειρώντας έτσι να στήσει σκηνικό ληστείας στο χώρο που διέμενε ο πατέρας του, με σκοπό να ξεγελάσει την Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιχείρησε να στήσει σκηνικό ληστείας ο 25χρονος καθ΄ ομολογίαν πατροκτόνος
 
Από την επιστημονική εξέταση επί των τεκμηρίων αναμένεται να συνδεθεί με γενετικό υλικό ο 25χρονος, κάτι το οποίο, παρά την ομολογία του, θα τον δέσει με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ο 25χρονος, ο οποίος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές, ενώ θεωρείται δεδομένο πως με την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη. Η Αστυνομία εναντίον του διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, αφού ομολόγησε πως μετέβη πεζός στην οικία του πατέρα του τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου με σκοπό να τον σκοτώσει, αδίκημα το οποίο επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Στο μεταξύ ο 25χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, ο οποίος διαπίστωσε πως ο νεαρός είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων των και είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία.  

Όπως ισχυρίστηκε ο 25χρονος, κίνητρο για τη δολοφονία του πατέρα του, αποτέλεσαν οικογενειακές διαφορές που είχε ο 64χρονος με τα παιδιά του, σε σχέση με την κηδεμονία της κόρης του, η οποία βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Γραφείου Ευημερίας. Συγκεκριμένα, ο μεγάλος αδελφός της οικογένειας ήθελε την κηδεμονία της αδελφής του, κάτι το οποίο διεκδικούσε και ο 64χρονος, με αποτέλεσμα να έρθει σε διαμάχη με τα παιδιά του, τα οποία διαφωνούσαν, καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο 25χρονος, υπήρχε βία στην οικογένεια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξετάστηκε από ψυχίατρο, είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του ο 25χρονος
 
Μάλιστα, το 2018 η Γερμανίδα μητέρα και ο 25χρονος κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον πατέρα και σύζυγο για υποθέσεις οικογενειακής βίας που είχαν σημειωθεί το  2013 και το 2015. Συγκεκριμένα η σύζυγος και ο γιος είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο 64χρονος τους κτυπούσε ενώ από την πλευρά του ο πατέρας κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από τον 25χρονο γιο του.

Η υπόθεση κατέληξε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ωστόσο μετά από παρέμβαση των δικηγόρων των δύο πλευρών οι καταγγελίες αποσύρθηκαν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου