Εξετάστηκε από ψυχίατρο, είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του ο 25χρονος

Συνεχίζονται σε αρκετά επίπεδα και με εντατικούς ρυθμούς, οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας για την υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης του Frederic George Clifford Brian, 64 ετών από τα Λεύκαρα, που διαπράχθηκε στις 9 Αυγούστου, για την οποία ομολόγησε ο 25χρονος γιος του, που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση. 
 
Μετά την ομολογία, ο 25χρονος υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που έκρυψε το φονικό μαχαίρι, το οποίο ήταν σε κοντινό σημείο από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ υπέδειξε και το χώρο που είχε κρύψει τα ρούχα και το πορτοφόλι του 64χρονου πατέρα του, τα οποία πήρε πριν τη διαφυγή του, με σκοπό να στήσει σκηνικό ληστείας και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών, όταν εντοπιζόταν η σορός του θύματος.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιχείρησε να στήσει σκηνικό ληστείας ο 25χρονος καθ΄ ομολογίαν πατροκτόνος
Σε θεληματική του κατάθεση ο 25χρονος παραδέχθηκε πως γύρω στις τρεις τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου μετέβη πεζός στο υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του και τον σκότωσε με τη χρήση μαχαιριού, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως το θύμα έφερε πέντε τραύματα στην πλάτη.
 
Ταυτόχρονα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δολοφόνησε τον πατέρα του, οι οποίοι σχετίζονται, όπως είπε, με βία στην οικογένεια και διάφορα προβλήματα που είχαν τα μέλη της οικογένειας με τον 64χρονο, τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο λόγος που προέβη στο έγκλημα ήταν επειδή πληροφορήθηκε ότι ο 64χρονος ζητούσε την επιμέλεια της ανήλικης αδελφής του, η οποία βρίσκεται υπό την φροντίδα του Γραφείο Ευημερίας, και την οποία ζητούσε ο μεγαλύτερος αδελφός της οικογένειας. 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, ο οποίος έκρινε πως ο νεαρός είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του και είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία, ενώ αναμένεται και έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τα προβλήματα βίας που φαίνεται να υπήρχαν στην οικογένεια.
 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τις έρευνες και τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τόσο του θύματος όσο και του υπόπτου, ενώ αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου η σκηνή και να ληφθούν τεκμήρια.
 
Παράλληλα, γίνονται εξετάσεις για εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων ώστε να διαπιστωθούν οι κινήσεις του υπόπτου πριν και μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Επίσης θα γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο και υπόδειξη της διαδρομής που ακολούθησε πριν και μετά την διάπραξη του αδικήματος. Θα γίνει ακόμα σύγκριση του γενετικού υλικού του 25χρονου με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στις σκηνές και με τις δειγματοληψίες που παραλήφθηκαν.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία εντόπισε την Κυριακή το μεσημέρι, σε λυόμενο υποστατικό στα Λεύκαρα όπου έμενε τα τελευταία 7 χρόνια, τον 64χρονο, ο οποίος είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από φίλο του.
 
Τα μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λευκάρων εντόπισαν τον 64χρονο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ ηγέρθησαν υποψίες ότι πιθανόν να επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια αφού στην ωμοπλάτη του εντοπίστηκαν τρύπες που πιθανόν να προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο και κρίθηκε αναγκαία η άμεση διενέργεια νεκροτομής επί της σορού.
 
Στη σκηνή κλήθηκαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθόδοξος Ορθοδόξου και μαζί με την Αστυνομία προέβησαν σε αυτοψία, ενώ το βράδυ διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του θύματος η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από πέντε τραύματα στην ραχιαία χώρα που προκλήθηκαν από νήσσον και τέμνον όργανο.
 
Η Αστυνομία άρχισε έρευνες και ανακρίσεις στην περιοχή των Λευκάρων και ανακρίθηκαν πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος μεταξύ αυτών και ο 25χρονος γιος του θύματος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον πατέρα του με μαχαίρι.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προμελέτησε το έγκλημα και τον αιφνιδίασε τα ξημερώματα-Η ομολογία του 25χρονου

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ