Επιχείρησε να στήσει σκηνικό ληστείας ο 25χρονος καθ΄ ομολογίαν πατροκτόνος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σε σχέση με την δολοφονία του 64χρονου Φρέντερικ Γεώργιο Κλίφορντ, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε δεκατέσσερις μέρες μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, για το οποίο παραδέχθηκε ενοχή ο 25χρονος γιος του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προμελέτησε το έγκλημα και τον αιφνιδίασε τα ξημερώματα-Η ομολογία του 25χρονου
 
Ανακρινόμενος ο νεαρός, ο οποίος το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του, ομολόγησε πως τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου μετέβη πεζός στο λυόμενο υποστατικό στα Λεύκαρα, όπου διέμενε ο πατέρας του και τον μαχαίρωσε, ενώ ακολούθως τράπηκε σε φυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 25χρονος υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που έκρυψε το φονικό μαχαίρι, το οποίο εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο σε κοντινό σημείο από τον τόπο του εγκλήματος.

Κίνητρο του 25χρονου, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, ήταν η διαμάχη που είχε ο ίδιος και τα αδέλφια του με τον πατέρα τους, ο οποίος ήθελε την γονική μέριμνα της 15χρονης κόρης της οικογένειας, που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας και την οποία ήθελε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας. Μάλιστα, ο 25χρονος επεξήγησε τους λόγους που δολοφόνησε τον πατέρα του, με πέντε μαχαιριές, ενώ μίλησε για βία στην οικογένεια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κακοποίηση και βία στην οικογένεια πίσω από την πατροκτονία στα Λεύκαρα

Παράλληλα, ο 25χρονος κράτησε επτασφράγιστο μυστικό την δολοφονία του πατέρα του, αφού με βάση τις μέχρι στιγμής έρευνες και καταθέσεις, δεν φαίνεται να μίλησε σε κανένα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να σχεδιάσει σκηνικό ληστείας.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος πριν την αποχώρηση του από τη σκηνή του εγκλήματος, πήρε ρούχα του 64χρονου, ώστε να φανεί πως επρόκειτο για ληστεία, όταν εντοπιστεί η σορός του του πατέρα του. 
Ως εκ τούτου, ο 25χρονος αναμένεται να υποδείξει στους ανακριτές το σημείο που έκρυψε τα ρούχα του πατέρα του, όπως επίσης και αυτά που φορούσε ο ίδιος κατά την διάρκεια του εγκλήματος.

Η Αστυνομία προς εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να λάβει περίπου 30 καταθέσεις από τον τόπο διαμονής, το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου και το Γραφείο Ευημερίας.

Ακόμα αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου η σκηνή και να ληφθούν τεκμήρια, ενώ θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό κλειστών κυκλωμάτων για να διαπιστωθούν οι κινήσεις του υπόπτου πριν και μετά την διάπραξη του εγκλήματος.

Επίσης, αναμένεται να γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο και να υποδείξει τη διαδρομή που ακολούθησε πριν και μετά την διάπραξη του αδικήματος, ενώ θα γίνει ακόμα σύγκριση του γενετικού υλικού του υπόπτου με τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στις σκηνές και με τις δειγματοληψίες που παραλήφθηκαν.

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα